ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δείχνουν ως «λύση» το «παράδειγμα» της Ισπανίας: «Πώς οι μετανάστες “ζωντανεύουν” τα άδεια χωριά» (βίντεο)

Δείχνουν ως «λύση» το «παράδειγμα» της Ισπανίας: «Πώς οι μετανάστες “ζωντανεύουν” τα άδεια χωριά» (βίντεο)

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα; Κάπως έτσι τουλάχιστον φαίνεται το ρεπορτάζ που κάνει το «Euronews».

Συγκεκριμένα δείχνει το χωριό Τόρε Ντελ Μπούργκο της Ισπανίας, εκεί όπου το 90% των κατοίκων είναι αλλοδαποί. Όπως φαίνεται η λύση της αστικοποίησης και της υπογεννητικότητας είναι οι ξένοι μετανάστες που έχει έρθει από κάθε φορά του κόσμου και διεκδικούν το status του «πρόσφυγα», σε χωριά της ισπανικής επαρχίας.

Στην Ισπανία γίνεται μαζική μεταφορά αλλοδαπών, οι οποίοι πλέον μένουν στα άδεια σπίτια που άφησαν (;) οι Ισπανοί. Πλέον αυτή φαίνεται πως είναι η «λύση» που φέρνουν, καθώς αφού άδειασαν τα χωριά και αυξήθηκε κατακόρυφα η ανεργία, οι κυβερνήσεις, επιδοτούν διαφόρους παράνομους μετανάστες για να έρθουν και να μείνουν στις ευρωπαϊκές χώρες.

Και δεν πρόκειται για απλή μεταφορά σε αντάλλαγμα μίσθωσης σε ξενοδοχεία ή ειδικές δομές, αλλά για κανονική μετοίκηση σε εντελώς άδεια σπίτια.

Μάλιστα οι αρχές στην Ισπανία «ωραιοποιούν» αρκετά την κατάσταση μιλώντας για…«αξιοποίηση της άδειας Ισπανίας», όπως αποκαλούν τα χωριά που έχουν ερημώσει εξαιτίας της μαζικής αστικοποίησης.

Σε ρεπορτάζ που κάνει το Euronews, αποκαλύπτονται οι πτυχές εντός πρωτότυπου προγράμματος.

Στο βίντεο που ακολουθεί μεταφέρονται οι…πολυπολιτισμικές μαρτυρίες ατόμων που έχοντας διαφορετικές εθνικότητες βρέθηκαν να κατοικούν σε μερικά από τα ερειπωμένα χωριά της Ισπανίας, τα οποία είναι παρά πολλά.

Και μαντέψτε! Πρόκειται να αξιοποιηθούν κατά το δυνατόν, αρχής γενομένης από εκείνα στα οποία η πρόσβαση στις μεγάλες πόλεις είναι πιο εύκολη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χωριό Τόρε Ντελ Μπούργκο στην Περιφέρεια της Γκουαδαλαχάρα που απέχει μόλις 1 ώρα από την πρωτεύουσα Μαδρίτη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.