400 τόνους στρατιωτικό υλικό μετέφερε η Ρωσία στην Αρμενία -Διαμαρτύρεται το Αζερμπαϊτζάν

400 τόνους στρατιωτικό υλικό μετέφερε η Ρωσία στην Αρμενία -Διαμαρτύρεται το Αζερμπαϊτζάν

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Avia.pro, από τα μέσα Ιουλίου, ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό μυστικών πτήσεων προς την Αρμενία, μεταφέροντας περίπου 400 τόνους στρατιωτικού φορτίου όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, μιλάμε για σύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, ραντάρ μικρής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας, ηλεκτρονικά συστήματα καταστολής, συστήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας, ενώ δεν έχει γνωστό αν περιλαμβάνει και νέα αντιαεροπορικά συστήματα.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 12 Αυγούστου, έθεσε το ζήτημα της παράδοσης πάνω από 400 τόνων στρατιωτικού φορτίου στην Αρμενία από τις 17 Ιουλίου.

Εκεί αναφέρεται ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την υπηρεσία Τύπου του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν:

“Μετά τις συγκρούσεις στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, περισσότεροι από 400 τόνοι στρατιωτικού φορτίου παραδόθηκαν από τη Ρωσία μέσω του εναέριου χώρου του Καζακστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ιράν στην Αρμενία και ο κύριος σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν να διευκρινιστεί αυτό το ζήτημα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο Αλίγιεφ δήλωσε ότι, από τις 17 Ιουλίου, υπήρξαν εντατικές στρατιωτικές παραδόσεις από τη Ρωσία στην Αρμενία, και αυτό το ζήτημα εγείρει σοβαρές ανησυχίες στο Αζερμπαϊτζάν, “αναφέρει η EA Daily.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρώσοι εμπειρογνώμονες, με τη σειρά τους, εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η Αρμενία, σε αντίθεση με το Αζερμπαϊτζάν, είναι χώρα μέλος της CSTO και σε μια σύγκρουση, η Ρωσία, καθώς και τα άλλα μέλη της CSTO ( Κίνα κά), θα παρέχουν στους Αρμένιους όλη την απαραίτητη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένηου και βαρέως οπλισμού, έτσι σε αυτό το πλαίσιο, οι ισχυρισμοί από τους Αζέρους είναι εντελώς αδικαιολόγητοι, ειδικά στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιθέσεων κατά της Αρμενίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.