ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο A.Ναβάλνι, η δηλητηρίαση και η A.Πολιτκόφσκαγια (βίντεο)

Ο A.Ναβάλνι, η δηλητηρίαση και η A.Πολιτκόφσκαγια (βίντεο)

Ήταν 2004, όταν η δημοσιογράφος, Άννα Πολιτκόφσκαγια είχε πέσει θύμα απόπειρας δηλητηρίασης με τσάι, σε θρίλερ εξελίσσεται και η υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται χωρις τις αισθήσεις του σε νοσοκομείο.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείο αρνούνται να επιτρέψουν στην σύζυγό του να τον δει με το αιτιολογικό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η εκπρόσωπός του, ότι έχει μαζί της μόνο ένα διαβατήριο και άρα «δεν έχει κάμια νομική βάση το αίτημά της».

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που διακινείται ο Ναβάλνι πιθανότατα δηλητηριάστηκε από τσάι που ήπιε σε καφετέρια του αεροδρομίου του Τομσκ.

Την εκδοχή αυτή υποστηρίζει φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram ένας συνταξιδιώτης του Ναβάλνι στην επίμαχη πτήση. Στη συνέχεια, στο story που ανέβασε, εξηγεί ότι ο Ναβάλνι πήγε στην τουαλέτα λίγη ώρα μετά την απογείωση και δεν γύρισε ποτέ πίσω στη θέση του. Άρχισε να αισθάνεται ποολύ άσχημα και το πλήρωμα προσπάθησε να τον βοηθήσει αλλά εκείνος κραύγαζε από τον πόνο, γράφει στο story του ο Λεμπέντεβ.

https://www.instagram.com/p/CEHFD-FD_Rm

Στα κλιπ που πόσταρε ο Λεμπεντέβ, ένας άνδρας ακούγεται να βογκάει, και οι επιβάτες να κοιτάζουν αναστατωμένοι προς το μέρος που στέκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο διευθυντής του Vienna Cafe στο αεροδρόμιο του Τομσκ όπου τραβήχτηκε η επίμαχη φωτογραφία, είπε ότι ο υπάλληλος που σέρβιρε τον Ναβάλνι δεν μπορεί να εντοπιστεί. Όπως εξήγησε, η καφετέρια έχει κλείσει και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε επικαλούμενο τους ιδιοκτήτες του καφέ ότι προσπαθούν μέσω του υλικού από τις κάμερες παρακολούθησης να διευκρινίσουν τι συνέβη.

Παράλληλα στην επιφάνεια ήρθε εκ νέου η καταγγελία που είχε κάνει η δημοσιογράφος Άννα Πολιτκόφσκαγια το 2004 ότι είχε πέσει θύμα απόπειρας δηλητηρίασης πάλι με τσάι.

Τότε με άρθρο της στον Guardian είχε περιγράψει ότι όταν μπήκε σε πτήση από το αεροδρόμιο του Βνούκοβο για το Ροστόφ ζήτησε ένα τσάι. «Στις 21:50 το ήπια και στις 22:00 αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να ζητήσω βοήθεια απο τις αεροσυνοδούς καθώς χάνω τις αισθήσεις μου. Το επόμενο που θυμάμαι είναι η νοσοκόμα να μου λέει ¨καλώς ήλθες πίσω” και η οποία μου περιγραψει ότι η κατάστασή μου ήταν “άθλια”. Στη συνέχεια μου ψιθύρισε “αγάπη μου προσπάθησαν να σε δηλητηριάσουν”. Οι εξετάσεις μου που έγιναν στο αεροδρόμιο έχουν εξαφανιστεί με διάταγες άνωθεν όπως μου είπαν οι γιατροί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βίντεο που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ δείχνουν τον Ναβάλνι να μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο που τον περίμενε στο αεροδρόμιο του Ομσκ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μοιράστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του στο Twitter, o 44χρονος νοσηλεύεται σε κώμα στην Εντατική και η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.