ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλία: Στη Λαμπεντούζα κατέφθασαν περίπου 450 αλλοδαποί

Ιταλία: Στη Λαμπεντούζα κατέφθασαν περίπου 450 αλλοδαποί

Περίπου 450 αλλοδαποί που επέβαιναν σε ένα παλιό αλιευτικό αποβιβάστηκαν τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο νησί Λαμπεντούζα, στη νότια Ιταλία, μετέδωσαν ιταλικά πρακτορεία.

Το πλοιάριο, που είχε εντοπιστεί στα ανοικτά της Λαμπεντούζας και κινδύνευε να βυθιστεί λόγω των ισχυρών ανέμων, συνόδευσε το ιταλικό λιμενικό και η αστυνομία ως το νησί, διευκρίνισε το Ansa.

Οι αλλοδαποί, η εθνικότητα των οποίων δεν είναι γνωστή, αποβιβάστηκαν σε μικρές ομάδες και ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους προτού οδηγηθούν σε κέντρο υποδοχής του νησιού, στο οποίο πλέον βρίσκονται 1.500 αλλοδαποί, πολλοί περισσότεροι από όσους μπορεί να υποδεχθεί.

Από την Παρασκευή περίπου 30 μικρά πλοιάρια, κυρίως προερχόμενα από τις ακτές της Τυνησίας, έφτασαν στη Λαμπεντούζα με περίπου 500 αλλοδαπούς, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.

Το ιταλικό λιμενικό μετέφερε στο νησί και 49 αλλοδαπούς –κυρίως γυναίκες και παιδιά—από το διασωστικό πλοίο Louise Michel.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Λαμπεντούζα δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Είτε η κυβέρνηση θα λάβει άμεσες αποφάσεις ή το νησί θα απεργήσει. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη κατάσταση, η οποία πλέον είναι πραγματικά ανυπόφορη», τόνισε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τοτό Μαρτέλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.