ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπόθεση Μαντλίν: Στη φυλακή παραμένει ο βασικός ύποπτος Κ.Μπρίκνερ

Υπόθεση Μαντλίν: Στη φυλακή παραμένει ο βασικός ύποπτος Κ.Μπρίκνερ

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρίκνερ, που θεωρείται βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακέιν εν έτει 2007.

Το 3χρονο κοριτσάκι εξαφανίστηκε ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι του στην Πράια Ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, και από τότε αγνοείται η τύχη του. Ο φερόμενος ως δράστης προσπάθησε, αλλά απέτυχε να αποφυλακιστεί από το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε, ισχυριζόμενος ότι εξεδόθη στη Γερμανία με ένταλμα σύλληψης το οποίο ήταν παράνομο και αφορούσε άλλη υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το λόγο αυτό έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, αφού το γερμανικό δικαστήριο που τον καταδίκασε δεν είχε την αρμοδιότητα να τον δικάσει. Ωστόσο, το ΔΕΚ αποφάσισε την Πέμπτη (24/09) στο Λουξεμβούργο ότι το ένταλμα σύλληψης του 2018 κατά του 43χρονου ήταν νόμιμο.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ βρίσκεται έγκλειστος στην απομόνωση γερμανικού σωφρονιστικού καταστήματος για λόγους ασφαλείας στο Κίελο και ισχυρίζεται πως εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής της Μαντλίν Μακέιν, για την οποία οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο καταζητούμενος είχε συλληφθεί στην Ιταλία το 2018 για το βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία και η ιταλική Δικαιοσύνη συμφώνησε να εκδοθεί στη Γερμανία. Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι στην περίπτωση αυτή η έκδοση εξαρτάται μόνο από τη συγκατάθεση της Ιταλίας. Οι δικαστικές αρχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν για τη διαδικασία το 2002.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να αφεθεί ελεύθερος καθώς έχει εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής, αλλά μέχρι στιγμής και παρά τις προσπάθειές του το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας δεν έχει δώσει το «πράσινο φως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.