ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευρωπαϊκά «ανέκδοτα»: Η Γερμανία θέλει κυρώσεις στην Λευκορωσία αλλά της πουλάει όπλα μέσω… Τουρκίας

Ευρωπαϊκά «ανέκδοτα»: Η Γερμανία θέλει κυρώσεις στην Λευκορωσία αλλά της πουλάει όπλα μέσω… Τουρκίας

Η Γερμανία πουλάει όπλα στη Λευκορωσία μέσω Τουρκίας! Τόσο απλά είναι τα πράγματα για το Βερολίνο και την Άγκυρα. Όπως μετέδωσε η ιταλική Agencia Nova παρά το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει η ΕΕ στη Λευκορωσία από το 2011, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας εξοπλίστηκαν με αυτόματα όπλα Mp5 της γερμανικής οπλοβιομηχανίας Heckler & Koch (H&K).

Το θέμα αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μοντέλο που κατασκευάζεται με άδεια για την Τουρκία.

Το συγκεκριμένο όπλο, με άδεια της γερμανικής κυβέρνησης, είναι συμπαραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας με την τουρκική Mkek.

Κάπως έτσι οι Γερμανοί πουλάνε τα όπλα τους στη Λευκορωσία μέσω Τουρκίας και στην Αθήνα ορισμένοι εξακολουθούσαν να ελπίζουν σε …κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από την αποκάλυψη η γερμανική εταιρεία Heckler & Koch δήλωσε ότι δεν θα συνάπτει πλέον άδειες παραγωγής των όπλων της με χώρες που δεν συμμερίζονται τις «φιλελεύθερες δημοκρατικές αξίες, βασισμένες στα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.