ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Πομπέο: «Δεν θα αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Συρία»

Μ.Πομπέο: «Δεν θα αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Συρία»

Η Ουάσινγκτον δεν θα αλλάξει την πολιτική της απέναντι στη Συρία για να επιτύχει την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Όστιν Τάις και άλλων Αμερικανών που κρατούνται όμηροι στη χώρα αυτήν σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Ζητάμε από τους Σύρους να απελευθερώσουν τον κ. Τάις, να μας πουν τι γνωρίζουν. Επέλεξαν να μην το κάνουν», είπε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όχι μόνο για την επιστροφή του Όστιν αλλά και κάθε Αμερικανού που κρατείται. Δεν θα αλλάξουμε την αμερικανική πολιτική για να το πετύχουμε», πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή έγινε αφού αποκαλύφθηκε ότι ο κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας ταξίδεψε κρυφά στη Δαμασκό κάποια στιγμή φέτος, επιδιώκοντας να πετύχει την απελευθέρωση του Τάις. Ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε το 2012 ενώ από το 2017 αγνοείται στη Συρία και ο Αμερικανός ψυχοθεραπευτής Μαζντ Καμάλμαζ.

Ο Πομπέο δεν αναφέρθηκε ευθέως σε αυτό το ταξίδι, όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να αποσύρουν περίπου 600 Αμερικανούς στρατιώτες από τη Συρία, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Τάις και άλλων Αμερικανών.

«Ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν πληρώνουμε για την επιστροφή ομήρων», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο διεθνούς συνασπισμού που μάχεται ότι έχει απομείνει από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ταυτόχρονα φρουρούν και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.