ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να απομακρυνθούν οι βρετανοί διπλωμάτες από την Β. Κορέα

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να απομακρυνθούν οι βρετανοί διπλωμάτες από την Β. Κορέα

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε σήμερα, πως δεν υπάρχει “άμεση ανάγκη” να απομακρυνθούν οι βρετανοί διπλωμάτες από τη Βόρεια Κορέα, μετά την προειδοποίηση της Πιονγκγιάνγκ προς τις ξένες πρεσβείες ότι ενδέχεται να χρειαστεί να αποχωρήσουν.

Μετά την ανακοίνωση που έκανε η Βόρεια Κορέα, “δεν βλέπω να υπάρχει άμεση ανάγκη να απαντήσουμε απομακρύνοντας τους διπλωμάτες μας”, δήλωσε ο Χέιγκ μιλώντας στο BBC. “Δεν πρέπει να απαντούμε (…) σ’ αυτή τη ρητορική κάθε φορά που (οι Βορειοκορεάτες) την χρησιμοποιούν”, πρόσθεσε.

Ο βρετανός υπουργός επισήμανε ακόμη πως δεν υπήρξε πρόσφατα καμιά ένδειξη “νέας ανάπτυξης” των βορειοκορεατικών δυνάμεων παρά τις πολεμοχαρείς δηλώσεις της Πιονγκγιάνγκ και πρόσθεσε πως πρέπει συνεπώς “να παρμείνουμε ήρεμοι”.

“Δεν είδαμε τα (βορειοκορεατικά) στρατεύματα ή τις χερσαίες δυνάμεις να προχωρούν σε νεά ανάπτυξη, κάτι που θα περιμέναμε να διαπιστώσουμε στην περίοδο πριν από μια (στρατιωτική) επίθεση”, δήλωσε ο Χέιγκ. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, αλλά και σταθεροί και ενωμένοι”, πρόσθεσε απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα.

Στο μεταξύ η Ελβετία προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη Βόρεια Κορέα Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών ήρθε πρόσφατα σε επαφή με τις βορειοκορεατικές αρχές, δήλωσε μια εκπρόσωπος, αλλά διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για διεξαγωγή συνομιλιών.

“Η Ελβετία είναι πρόθυμη να συμβάλει σε μια αποκλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο και είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει να βρεθεί μια λύση, αν αυτή είναι η επιθυμία των μερών, όπως να φιλοξενήσει συναντήσεις μεταξύ τους”, αναφέρει η εκπρόσωπος σε δήλωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.