Ο Τ.Μπάιντεν «παγώνει» την Γερμανία – «Κακή συμφωνία» το έργο του Nord Stream 2

Ο Τ.Μπάιντεν «παγώνει» την Γερμανία – «Κακή συμφωνία» το έργο του Nord Stream 2

Στην επανεξέταση των μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, θα προχωρήσει η νέα διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευμού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν πιστεύει πως το project, που καθοδηγείται από τη Ρωσία, είναι «μια κακή συμφωνία για τις ευρωπαϊκές χώρες».

Τα έργα του αγωγού Nord Stream 2 βρίσκονται στο τελευταίο στάδιό τους, αλλά έχει «παγώσει» η ολοκλήρωσή τους εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον σε όσες εταιρείες συνεργάζονται για τον επίμαχο αγωγό.

«Γνωρίζουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση επέβαλε νέους περιορισμούς σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγωγό βάσει του νόμου περί εθνικής άμυνας και θα επανεξετάσουμε αυτά τα μέτρα», δήλωσε η Ψάκι και συμπλήρωσε: «Και έτσι, ο Μπάιντεν ανυπομονεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τους Ευρωπαίους εταίρους μας γι’ αυτό το ζήτημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντιώνονται στο συγκεκριμένο έργο, που στοχεύει στη μεταφορά έως και 2 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, καθώς οι πρώτοι επιδιώκουν να εξάγουν περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.