ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βολιβία: Άνδρας είχε το κοκκαλάκι της νυχτερίδας – Σώθηκε από πτώσεις αεροπλάνου και λεωφορείου

Βολιβία: Άνδρας είχε το κοκκαλάκι της νυχτερίδας – Σώθηκε από πτώσεις αεροπλάνου και λεωφορείου

Ο μηχανικός αεροσκαφών Έργουιν Τουμίρι κατάφερε να σωθεί από το αεροπορικό δυστύχημα που διέλυσε την Τσαπακοένσε και χθες κατάφερε να ξεγελάσει πάλι τον θάνατο, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε χαράδρα.

«Βγήκα μπουσουλώντας» από τα συντρίμμια. «Είχα τραυματιστεί στο γόνατο, σκεφτόμουν: έγινε ξανά! Δεν είναι δυνατόν!» αφηγήθηκε στην εφημερίδα Los Tiempos ο Τουμίρι, ο οποίος νοσηλεύεται τώρα στην Κοτσαμπάμπα.

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε έναν δρόμο που συνδέει την Κοτσαμπάμπα με τη Σάντα Κρους.

Το λεωφορείο βούτηξε σε μια χαράδρα βάθους 150 μέτρων. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν.

«Το λεωφορείο έτρεχε, άρπαξα το μπροστινό κάθισμα, ήξερα ότι θα συντριβούμε, επειδή πηγαίναμε με μεγάλη ταχύτητα. Αγκιστρώθηκα στο κάθισμα, δεν το άφησα μέχρι που αγγίξαμε το έδαφος» είπε, διευκρινίζοντας ότι είχε τις αισθήσεις του όταν έφτασαν οι διασώστες.

«Είμαι ευλογημένος, ευχαριστώ τον Θεό», πρόσθεσε.

Ο Έργουιν Τουμίρι ήταν μέλος του πληρώματος στο αεροσκάφος της βολιβιανής εταιρείας Lamia που συνετρίβη στις 28 Νοεμβρίου 2016 κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 71 άνθρωποι.

Μεταξύ αυτών ήταν και 19 ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκοένσε που πήγαιναν στη Μεντεγίν για τον τελικό του Copa Sudamericana. Εκτός από τον Τουμίρι, επέζησαν τρεις παίκτες της ομάδας, μια αεροσυνοδός και ένας Βραζιλιάνος δημοσιογράφος, ο οποίος πέθανε όμως λίγο αργότερα.

Τα δυστυχήματα με λεωφορεία είναι συχνό φαινόμενο στη Βολιβία αφού αυτό είναι το βασικό μέσο μεταφοράς για μεγάλες αποστάσεις στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα παρόμοιο δυστύχημα ενώ τον Απρίλιο του 2019 άλλοι 25 έχασαν τη ζωή τους κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.