ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αφγανιστάν: 6 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιδρομή των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: 6 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιδρομή των Ταλιμπάν

Σήμερα, 6 Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιδρομή των Ταλιμπάν τους οποίους βοήθησε ένα από τους δικούς τους στην ασταθή επαρχία Γκάζνι (νότια), έγινε γνωστό από αξιόπιστες πηγές.

“Ένας από τους αστυνομικούς, ο οποίος είχε σχέση με τους Ταλιμπάν, τους άφησε να μπουν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ οι συνάδελφοί του κοιμόντουσαν. Οι ταλιμπάν σκότωσαν έξι άνδρες. Ο αστυνομικός που τους βοήθησε εντάχθηκε στη συνέχεια στις γραμμές τους”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαζούλ Αχμάντ Τολουάκ, αξιωματικός της αστυνομίας της Γκάζνι.

Ένας άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε στην επίθεση, ενώ ένας άλλος άνδρας συνελήφθη για τις πιθανολογούμενες σχέσεις του με τους επιτιθέμενους, πρόσθεσε η ίδια πηγή .

Ο Φαζούλ Σαμπαούν, εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης, είπε ότι τα έξι θύματα που σκοτώθηκαν σήμερα πριν από την ανατολή του ηλίου, ανήκαν στην τοπική αφγανική αστυνομία, μια δύναμη που χρηματοδοτείται και εκπαιδεύεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι οι Ταλιμπάν φέρονται να ακρωτηρίασαν το ένα χέρι και ένα πόδι δύο νεαρών Αφγανών που εργάζονταν για μια εταιρεία που παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη σε αυτοκινητοπομπές του ΝΑΤΟ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες Σάββατο στη δυτική επαρχία Χεράτ, δήλωσε ο Νούρ Χαν Νεκζάντ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

“Αυτοί οι δύο άνδρες ήταν από την περιοχή του Κοσκ Ρομπάτ Σανγκί.

Συνελήφθησαν από τους Ταλιμπάν και ο καθένας τους έχασε ένα χέρι και ένα πόδι”, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.