ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση σε Κριμαία και Nτονμπάς: 165.000 προσωπικό στην γραμμή αντιπαράθεσης!

Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση σε Κριμαία και Nτονμπάς: 165.000 προσωπικό στην γραμμή αντιπαράθεσης!

Κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα ο «ψυχρός» -για την ώρα- πόλεμος στην μεθόριο της Ουκρανίας με την Κριμαία και της Ουκρανίας με τις ανακηρυχθείσες ανεξάρτητες δημοκρατίες της πρώην ουκρανικής ανατολικής επικράτειας, καθώς σε απάντηση προκλητικών και φιλοπόλεμων δηλώσεων και ενεργειών από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η Ρωσία μετέφερε νέες δυνάμεις στην ήδη «θωρακισμένη» Κριμαία.

Oι ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία πλησιάζουν τον αριθμό των 40.000 προσωπικού, από 32.700 που ήταν πριν από δύο μήνες και οι δυνάμεις των ανεξάρτητων δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ φτάνουν τις 35.000 από 28.700 που ήταν πριν από δύο μήνες μετά από ένα «μίνι» πρόγραμμα επιστράτευσης.

Απέναντί τους βρίσκονται περί τις 90.000 Ουκρανοί με αρκετές μονάδες τους να έχουν εκπαιδευτεί από Βρετανούς και Αμερικανούς, μισθοφόρους ή τακτικό Στρατό.

Στα «χαρτιά» υπάρχει ισορροπία, αλλά όταν έχει κάποιος να αντιμετωπίσει τον ρωσικό Στρατό στο έδαφός της Ρωσίας ή στα σύνορα της Ρωσίας ή θα ρίξει πυρηνικά ή θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πενταπλάσιους από τους Ρώσους για να έχει ελπίδα η αναμέτρηση μαζί του.

Άλλωστε δυνάμεις όπως η ρωσική 56η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία για να νικηθούν σε συμβατική μάχη, είναι λιγάκι δύσκολο.

Όλα αυτά ενώ έχουμε συνέχεια ανταλλαγή πυρών πυροβολικού ή βαρέων όπλων πεζικού μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων (καλύτερα να τους προσδιορίζουμε ως «δυνάμεις του Κιέβου» αφού η Ουκρανία έχει 45% ρωσόφωνο πληθυσμό) στις πρώην ουκρανικές ανατολικές περιοχές.

Την ίδια στιγμή στο Κίεβο, οι Ακόλουθοι Άμυνας ΗΠΑ, Βρετανίας και Καναδά συναντήθηκαν με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, το στρατιωτικό επιτελείο της χώρας και τους Αρχηγούς των Μυστικών Υπηρεσιών προκειμένου να «στηρίξουν την εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας» όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο.

Aξιωματούχοι του ΝΑΤΟ με αφορμή την συνάντηση ανέφεραν στο Reuters τα εξής:

«Η Ρωσία υπονομεύει την ειρηνευτική προσπάθεια στην ανατολική Ουκρανία. Οι Σύμμαχοι ανησυχούν για τις ρωσικές παραβιάσεις και για τις μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές κινητοποιήσεις δίπλα στα ουκρανικά σύνορα.

Η Ρωσία έχει παραβιάσει την εκεχειρία 570 φορές από τις αρχές του έτους.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Roman Mashovets, συναντήθηκε με τον Alexander Vinnikov, επικεφαλής του γραφείου του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να συζητήσουν για «την ρωσική επιθετική κλιμάκωση στα ανατολικά της χώρας και την συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα».

Ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο Reuters ότι η Μόσχα υπονομεύει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι Σύμμαχοι μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους για τις πρόσφατες μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας εντός και γύρω από την Ουκρανία. Οι Σύμμαχοι ανησυχούν επίσης για τις ρωσικές παραβιάσεις της εκεχειρίας του Ιουλίου 2020 που οδήγησαν στο θάνατο τεσσάρων Ουκρανών στρατιωτών την περασμένη εβδομάδα», τόνισε ο αξιωματούχος.

Οι αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας υπονομεύουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων», υποστήριξε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν και μεταφέρουν δυνάμεις, πάντως:

https://twitter.com/galandecZP/status/1377670255942721539

Σε απάντηση οι Ρώσοι εκτέλεσαν άσκηση που το σενάριό της προέβλεπε μερική καταστροφή της γέφυρας του Κερτς που συνδέει την Κριμαία με το μητροπολιτικό έδαφος της Ρωσίας στα ανατολικά της χερσονήσου και κατασκευάστηκε το 2014-2105 σε χρόνο ρεκόρ, προκειμένου να πάψει η Κριμαία να είναι αποκλεισμένη μετά την επανένωσή της με την Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/theragex/status/1377506895729164288

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.