ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: «Δόθηκε εντολή για ολοκλήρωση των γυμνασίων στα ουκρανικά σύνορα – Θα είμαστε σε ετοιμότητα»

Ρωσία: «Δόθηκε εντολή για ολοκλήρωση των γυμνασίων στα ουκρανικά σύνορα – Θα είμαστε σε ετοιμότητα»

Η Ρωσία διέταξε την κεντρική στρατιωτική διοίκησή της να αρχίσει από αύριο, Παρασκευή, την επιστροφή των στρατευμάτων στις μόνιμες βάσεις τους στο εσωτερικό της χώρας λέγοντας πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «αιφνιδιαστική επιθεώρηση» των δυνάμεων στις νότιες και τις δυτικές περιοχές της, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την απότομη αύξηση της ισοτιμίας του ρουβλίου, έπειτα από εβδομάδες εντάσεων με τη Δύση για τη μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία.

Δεν είναι σαφές αν η διαταγή καλύπτει όλες τις δυνάμεις που συμμετείχαν σ’ αυτή την αύξηση των στρατευμάτων.

«Πιστεύω πως οι στόχοι της αιφνιδιαστικής επιθεώρησης επιτεύχθηκαν πλήρως. Τα στρατεύματα κατέδειξαν την ικανότητά τους να εξασφαλίσουν μια αξιόπιστη άμυνα για τη χώρα», φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. «Ως εκ τούτου, αποφάσισα να ολοκληρώσω τις επιθεωρήσεις στη νότια και τη δυτική στρατιωτική περιφέρεια».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα στρατεύματα θα έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους μέχρι την 1η Μαΐου.

Ο Σόιγκου, αφού παρακολούθησε σήμερα ασκήσεις στην προσαρτημένη Κριμαία κοντά στα νότια σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε εντούτοις πως οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες να απαντήσουν ταχέως σε περίπτωση «μη ευνοϊκής» εξέλιξης της κατάστασης στην άσκηση του ΝΑΤΟ Defender Europe, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

“Πετά το μπαλάκι” στην Δύση η Ρωσία

Η άσκηση Defender Europe είναι πολυεθνή κοινά στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τις αμερικανικές δυνάμεις, τα οποία διεξάγονται κάθε χρόνο. Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, περισσότεροι από 28.000 στρατιωτικοί από 26 χώρες θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις σε περισσότερες από 30 περιοχές εκπαίδευσης σε δώδεκα χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι η Μόσχα ουσιαστικά στέλνει στην άλλη πλευρά τα “περί κλιμάκωσης” και επιθετικής πολιτικής. Η πορεία θα δείξει αν η Δύση θέλει να επιλύσει ειρηνικά τα όποια ζητήματα ή είναι έτοιμη να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.