ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρώσος ΑΝΥΠΕΞ: «θα απαντήσουμε σκληρά σε κάθε μορφή άσκησης πίεσης από τη Δύση»

Ρώσος ΑΝΥΠΕΞ: «θα απαντήσουμε σκληρά σε κάθε μορφή άσκησης πίεσης από τη Δύση»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκρουσκό, ο οποίος είναι -μεταξύ άλλων- και «χειριστής» πολλών ελληνορωσικών θεμάτων, καθώς και των σχέσεων της χώρας του με το ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς, έστειλε το έντονο μήνυμα πως η Μόσχα θα απαντήσει σκληρά στην πίεση από πλευράς Δύσης.

«Εάν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε εχθρικές εκδηλώσεις, είτε πρόκειται για κυρώσεις, είτε για απόπειρες στρατιωτικής πίεσης, φυσικά θα απαντάμε και θα υπερασπιζόμαστε σκληρά τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο Γκρουσκό στο περιθώριο του συνεδρίου «Αναγνώσεις Πριμακόφ», προς τιμήν του επιφανούς πολιτικού της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας, Γεβγκένι Πριμακόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υψηλόβαθμο διπλωμάτη, οι σχέσεις Ρωσίας και ΕΕ έχουν βρεθεί «στο σημείο μηδέν, το οποίο δεν επιτρέπει να προχωρήσουμε εμπρός» και κατά την εκτίμησή του «η σημερινή κατάσταση πραγμάτων έρχεται σε αντίθεση με τα βαθύτερα συμφέροντα των ίδιων των Ευρωπαίων», γι’ αυτό και «αυξάνεται η συναίσθηση ότι είναι μη φυσιολογικές οι σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ».

Σχολιάζοντας ειδικότερα την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ο Γκρουσκό εκτίμησε ότι από μόνη της η απόφαση ορισμένων αεροπορικών εταιρειών να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, «δημιουργεί απειλή για τους πελάτες τους», διότι καταργείται μια δοκιμασμένη διαδρομή, απολύτως ασφαλής, την οποία ακολουθούσαν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες πτήσεις καθημερινά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η Μόσχα θα ικανοποιήσει τα αιτήματα αλλαγής των σχεδίων πτήσης, που έχουν ρωσικούς προορισμούς, μόνο, που αυτό δεν μπορεί να συμβεί «με ένα χτύπημα των δακτύλων, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν ορισμένοι εταίροι μας, οι οποίοι αρχικά λαμβάνουν ορισμένες αποφάσεις, αλλά, προφανώς, δεν μπορούν να σκεφθούν ούτε δύο βήματα μπροστά», είπε ο Γκρουσκό, επιμένοντας ότι για λόγους ασφαλείας χρειάζονται πολλές διαδικασίες και συνεννοήσεις ώστε να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα σχέδια πτήσης και να βρεθούν νέα slot.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.