ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Στόλτενμπεργκ: «Η Βόρεια Αμερική και το ΝΑΤΟ είναι μαζί»

Γ.Στόλτενμπεργκ: «Η Βόρεια Αμερική και το ΝΑΤΟ είναι μαζί»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην ενημέρωση πριν από την Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, 14 Ιουνίο έκανε δηλώσεις κι ανέφερε πως η συμμαχία αντιμετωπίζει απειλές και προκλήσεις.

«Καμία χώρα και καμία ήπειρος» δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη, σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ και προσέθεσε ότι «η Βόρεια Αμερική και το ΝΑΤΟ είναι μαζί». Παράλληλα, έκανε λόγο για «μία φιλόδοξη ατζέντα στην ασφάλεια και την άμυνα» και επισήμανε ότι μεταξύ των στόχων είναι η ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, οι Σύμμαχοι θέλουν να διατηρήσουν το τεχνολογικό πλεονέκτημα ως Δύση και ως ΝΑΤΟ, ειδικά απέναντι «στην απειλή της Ρωσίας και την πρόκληση της Κίνας». Η ίδια πηγή τόνισε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι οι εξωτερικές συνθήκες που αλλάζουν, όπως οι σχέσεις με την Μόσχα και το Πεκίνο, αλλά και το θέμα των ασύμμετρων απειλών όπως ο κυβερνοπόλεμος και οι μεταναστευτικές ροές που δημιουργούν αστάθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.