Α.Λουκασένκο: «Η Ρωσία έκανε λάθος, έπρεπε να είχε ξεκινήσει την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία το 2014»

Αυτό ήταν το μόνο λάθος που έκανε η Ρωσία και η Λευκορωσία

Α.Λουκασένκο: «Η Ρωσία έκανε λάθος, έπρεπε να είχε ξεκινήσει την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία το 2014»

Μιλώντας σε μια συνάντηση των αρχηγών ασφαλείας της CIS , ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλαξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία ξεκίνησε πριν από το πραξικόπημα του Μαϊντάν στο Κίεβο το 2014, το οποίο ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Το μόνο λάθος» που έκαναν η Ρωσία και η Λευκορωσία ήταν ότι συνέχισαν τις προσπάθειες επίλυσης της σύγκρουσης μέσω διπλωματίας, αντί να ξεκινήσουν στρατιωτική δράση νωρίτερα, είπε ο Λουκασένκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Όλα οδηγούσαν σε αυτό. Πιθανώς το μόνο λάθος που κάναμε ήταν ότι δεν λύσαμε αυτό το ζήτημα το 2014-2015, όταν η Ουκρανία δεν είχε ούτε στρατό ούτε λύση”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.