ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «έστησε» τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν: Η Τουρκία περιγελά τους Αμερικανούς αλλά αυτοί δίνουν τα 119 F-16 Viper!

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ζητήσει ραντεβού με τον Τούρκο πρόεδρο και του είπαν «Θα δούμε» αλλά αυτός πήγε διακοπές στο... χωριό του!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «έστησε» τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν: Η Τουρκία περιγελά τους Αμερικανούς αλλά αυτοί δίνουν τα 119 F-16 Viper!

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ταξίδεψε σε 4 χώρες σε μία ημέρα για να δει τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά αυτός «τον έστησε», έφυγε για την περιοχή καταγωγής του, την Ριζούντα του Πόντου «για να ξεκουραστεί» και ο Αμερικανός θα συναντηθεί μόνο με τον ομόλογό του, τον «πολύ», Χακάν Φιντάν, επί πολλά έτη διοικητή της ΜΙΤ!

Ενώ αρχικά είχαν απαντήσει οι Τούρκοι στο αίτημα συνάντησης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι «Θα εξετάσει το πρόγραμμά του και θα δει ο πρόεδρος αν μπορεί να σας δεχθεί» απόψε ενημερώθηκε ο Μπλίνκεν, ότι ο Ερντογάν αναχώρησε… για το χωριό του!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αεροδρόμιο της Άγκυρας υποδέχθηκε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, μόνο ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζεφ Φλέικ και μια… μικρομεσαία υπάλληλος του τουρκικού ΥΠΕΞ, η γενική διευθύντρια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αρμόδια για τις διμερείς πολιτικές υποθέσεις με τις ΗΠΑ πρέσβειρα Γιαπράκ Μπαλκάν!

Στην επίσκεψή του στην Ελλάδα, τον περίμενε το μισό υπουργικό συμβούλιο στο «Ελ.Βενιζέλος»!

Βέβαια, οι ΗΠΑ δυστυχώς για την Ελλάδα, δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την «μοίρα»τους στην σχέση τους με την Τουρκία: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «θα κτυπά το ντέφι» και αυτές «θα χορεύουν».

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για την προμήθεια 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper και τον εκσυγχρονισμό στη Τουρκία επιπλέον 79 F-16!

Και μάλιστα πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δηλώνουν με τσαμπουκά: «Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την αδιαπραγμάτευτη θέση μας ότι αυτό το θέμα δεν πρέπει να υπόκειται σε καμία προϋπόθεση»!

Πώς να μην αναδεικνύεται σε ηγέτη του ισλαμικού κόσμου ο Ρ.Τ.Ερντογάν όταν έχει τις ίδιες τις ΗΠΑ «σήκω-κάτσε»;

Για να μην μιλήσουμε για την υποστήριξή του στην τρομοκρατική οργάνωση -σύμφωνα με τις ΗΠΑ- της Χαμάς και τις δηλώσεις για τον κορυφαίο σύμμαχο τους, το Ισραήλ ότι «Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής για την Τουρκία. Τον διαγράψαμε» που δήλωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακαλώντας τον πρεσβευτή της Άγκυρας από το Τελ Αβίβ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά και τους διαφορετικούς στόχους τους: Η Άγκυρα δίνει προτεραιότητα στην άμεση κατάπαυση του πυρός ενώ η Ουάσιγκτον φαίνεται να περιμένει το τέλος της πολύνεκρης στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά και τα «καψώνια» με την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.