Αδιανόητο: Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ψυχασθενείς στα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

Τα ονόματα των επιστημόνων που συμμετείχαν στα πειράματα

Αδιανόητο: Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ψυχασθενείς στα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

Αποκαλύψεις-σοκ για τα πειράματα που γίνονται στην Ουκρανία έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο δημοσίευσε έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ψυχασθενείς.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μέσω εγγράφων:

«Κατά την διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, διαπιστώθηκε ότι Αμερικανοί επιστήμονες από ένα εργαστήριο στην Μερέφα (Περιοχή Χαρκόβου) δοκίμαζαν δυνητικά επικίνδυνα βιολογικά φάρμακα σε ασθενείς του περιφερειακού κλινικού ψυχιατρικού νοσοκομείου Νο 3 στο Χάρκοβο μεταξύ 2019 και 2021.

Άτομα με ψυχικές διαταραχές επιλέχθηκαν για τα πειράματα με βάση την ηλικία, την εθνικότητα και την ανοσολογική τους κατάσταση. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικά έντυπα για την καταγραφή των αποτελεσμάτων της 24ωρης παρακολούθησης ασθενών. Οι πληροφορίες δεν καταχωρήθηκαν στην βάση δεδομένων του νοσοκομείου και το προσωπικό του ιατρικού ιδρύματος υπέγραψε συμφωνία σιωπής.

Τον Ιανουάριο του 2022, το εργαστήριο στην Μερέφα έκλεισε και όλος ο εξοπλισμός και τα φάρμακα μεταφέρθηκαν στην δυτική Ουκρανία.

Υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες αυτών των απάνθρωπων πειραμάτων, των οποίων τα ονόματα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε για χάρη της ασφάλειάς τους.

Ονόματα των στελεχών που συμμετείχαν στα στρατιωτικο-βιολογικά προγράμματα:

Την θέση του εκτελεστικού διευθυντή του STCU (Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Ουκρανία) κατέχει ο Bjelajac Curtis Michael, πολίτης των ΗΠΑ. Γεννημένος στις 27 Αυγούστου 1968 στο Χάντινγκτον Μπιτς της Καλιφόρνια, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Διαχείρισης Άντερσον. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα διεθνή χρηματοοικονομικά και εργάζεται στην Ουκρανία από το 1994.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του STCU είναι ο Maier Eddie Arthur. Πρόεδρος από την πλευρά των ΗΠΑ είναι ο Φιλ Ντόλιφ, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Προγράμματα Διεθνούς Ασφάλειας και Μη Διάδοσης Όπλων Μαζικής Καταστροφής.

Έγγραφα που έλαβε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνουν τους δεσμούς της STCU με το στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ.

Η διαφάνεια δείχνει μια επίσημη σύσταση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ που εγκρίνει τη συνεργασία της STCU με τον κύριο ανάδοχο του Πενταγώνου, Black & Veach. Η αλληλογραφία εκφράζει την προθυμία του Matthew Webber, αντιπροέδρου της εταιρείας, να συνεργαστεί με το STCU για την συνεχιζόμενη στρατιωτική-βιολογική έρευνα στην Ουκρανία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.