ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών

Επιβεβαίωσε το χτύπημα ο ισραηλινός στρατός

Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα εξαπολύθηκαν νωρίς το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς πάντως θύματα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Λίγη ώρα μετά τις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), υψωνόταν πυκνός καπνός από τοποθεσία που επλήγη βόρεια της πόλης της Γάζας.

Επιβεβαίωσε το χτύπημα ο ισραηλινός στρατός

Σε ανακοίνωσή του που διένειμε στον Τύπο λίγα λεπτά αργότερα, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως εξαπέλυσε «πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας».

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωναν πως εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον οκτώ ρουκέτες από τον παλαιστινιακό θύλακα. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για εκτοξεύσεις έξι ρουκετών, προσθέτοντας πως οι πέντε αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ενώ η έκτη κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή.

Οι νέες εχθροπραξίες ακολουθούν έφοδο χθες Τετάρτη του ισραηλινού στρατού στη Νάμπλους (Δυτική Όχθη), κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 11 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 16χρονος, και τραυματίστηκαν από σφαίρες άλλοι τουλάχιστον 80.

Από την αρχή του χρόνου, στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχουν σκοτωθεί 60 Παλαιστίνιοι (μέλη ένοπλων οργανώσεων και άμαχοι, ανάμεσά τους ανήλικοι), 10 Ισραηλινοί (9 πολίτες, ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι, κι ένας αστυνομικός), καθώς και μια Ουκρανή, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασιζόμενη σε ανακοινώσεις επίσημων ισραηλινών και παλαιστινιακών πηγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.