ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αεροσκάφος P-8 Poseidon των ΗΠΑ πετούσε στην Βαλτική την ώρα των εκρήξεων στον Nord Stream

Τι αναφέρει το Ναυτικό των ΗΠΑ

Αεροσκάφος P-8 Poseidon των ΗΠΑ πετούσε στην Βαλτική την ώρα των εκρήξεων στον Nord Stream

Ερωτήματα εγείρει η  είδηση ότι ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Ναυτικού των ΗΠΑ πέταγε κοντά στο σημείο του ρήγματος του αγωγού Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, την ημέρα της έκρηξης  με την Ουάσινγκτον να παραδέχεται την πτήση, αλλά να τη χαρακτηρίζει «ρουτίνας», όπως άλλωστε «ρουτίνα» ήταν και η έκρηξη στον αγωγό.

Οι ρωσικοί αγωγοί Nord Stream 1 και 2 παρουσίασαν ρήγματα στις 26 Σεπτεμβρίου, αποστραγγίζοντας αέριο στη Βαλτική Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Δανίας και της Σουηδίας. Οι σεισμολόγοι κατέγραψαν εκρήξεις στην περιοχή και η αστυνομία σε πολλές χώρες έχει ξεκινήσει έρευνες.

Τα δεδομένα πτήσης έδειξαν ότι ένα αναγνωριστικό αεροπλάνο P-8A Poseidon βρίσκονταν πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, όταν Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραφαν αυτό που αργότερα περιέγραψαν ως υποθαλάσσια έκρηξη νοτιοανατολικά του νησιού Bornholm στη Βαλτική Θάλασσα.

Το αεροπλάνο, το οποίο είχε απογειωθεί από την Ισλανδία, πραγματοποίησε ένα μοτίβο τακτικών κύκλων  πάνω από την Πολωνία, πριν απομακρυνθεί προς την περιοχή του αγωγού της Βαλτικής, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η ταυτότητα του αεροπλάνου δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί αμέσως λόγω του τύπου του περιστρεφόμενου κωδικού αναγνώρισης που χρησιμοποιείται μερικές φορές από τέτοια αεροπλάνα, αλλά το Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ήταν αμερικανικό.

«Το αεροσκάφος P-8A Poseidon του Ναυτικού των ΗΠΑ που φαίνεται στα δεδομένα παρακολούθησης πραγματοποίησε μια θαλάσσια αναγνωριστική πτήση ρουτίνας στη Βαλτική Θάλασσα, που δεν σχετίζεται με τις διαρροές από τους αγωγούς Nord Stream», δήλωσε εκπρόσωπος του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.