Αφγανιστάν: Έκρηξη έξω από τζαμί – Νεκρός υψηλόβαθμος κληρικός που στηρίζει τους Ταλιμπάν

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν και τουλάχιστον έξι άτομα, εκτός του κληρικού, ανέφερε η τοπική κυβέρνηση της Χεράτ

Αφγανιστάν: Έκρηξη έξω από τζαμί – Νεκρός υψηλόβαθμος κληρικός που στηρίζει τους Ταλιμπάν

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στο Αφγανιστάν, αυτή τη φορά έξω από τζαμί στην πόλη Χεράτ στα δυτικά της χώρας, με συνέπεια να σκοτωθούν ένας υψηλόβαθμος κληρικός που στηρίζει τους Ταλιμπάν και πολλοί πολίτες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι, μαζί με μερικούς από τους φρουρούς του και πολίτες, σκοτώθηκαν καθ’ οδόν προς το τέμενος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χεράτ.

Λίγη ώρα αργότερα, η υπηρεσία Τύπου του κυβερνήτη της Χεράτ επιβεβαίωσε επίσημα τον θάνατο του κληρικού και άλλων 6 ατόμων. Παράλληλα, γίνεται λόγος για δεκάδες τραυματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν βελτιώσει την ασφάλεια στη χώρα από τότε που ανέλαβαν την εξουσία πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο έχουν σημειωθεί αρκετές εκρήξεις τους τελευταίους μήνες, μερικές από τις οποίες είχαν στόχο πολυσύχναστα τεμένη κατά τη διάρκεια προσευχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.