ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αμβούργο: Πάνω από 2.500 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο για μπανάνες

Μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις στο λιμάνι του Αμβούργου

Αμβούργο: Πάνω από 2.500 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο για μπανάνες

Πάνω από 2500 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ένα ψυγείο με εμπορευματοκιβώτια φορτωμένα με μπανάνες από το Εκουαδόρ σταμάτησαν στο Αμβούργο με τελικό προορισμό το Χέλσινγκμποργκ.

Κατάσχεση μεγατόνων στο λιμάνι του Αμβούργου, αφού υπάλληλοι της ομοσπονδιακής αστυνομίας και των τελωνείων στο συγκεκριμένο λιμάνι πραγματοποίησαν πρόσφατα μια από τις μεγαλύτερες συλλήψεις ναρκωτικών.

Ανακάλυψαν περισσότερους από 2,5 τόνους κοκαΐνης κρυμμένους σε ένα εμπορευματοκιβώτιο ψυγείου που έφτασε σε πλοίο από το Εκουαδόρ με τελικό προορισμό το Χέλσινγκμποργκ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το εμπορευματοκιβώτιο είχε φτάσει στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Αφού εκφορτώθηκε στο Vlissingen και στο Ρότερνταμ, το εμπορευματοκιβώτιο αποθηκεύτηκε σε μια αποβάθρα εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Αμβούργου.

Είχε προγραμματιστεί να μεταφορτωθεί στο Χέλσινγκμποργκ. Οι Γερμανοί ερευνητές φέρονται να έλαβαν εμπιστευτική πληροφορία για την επιχείρηση λαθρεμπορίου ναρκωτικών και άρχισαν ενδελεχή έρευνα στο χώρο του κοντέινερ.

Όταν βρέθηκε το εμπορευματοκιβώτιο που περιείχε την κοκαΐνη, εξετάστηκε στο τελωνείο του λιμανιού. Οι ερευνητές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ανακάλυψαν περισσότερα από 2. 500 πακέτα κοκαΐνης κρυμμένα σε κουτιά μπανάνας που προέρχονταν από το Εκουαδόρ. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι η ανακάλυψη αυτή αποτελεί απόδειξη ότι η παράνομη εμπορία ναρκωτικών συνεχίζεται παρά τους περιορισμούς και τους ελέγχους.

Η αστυνομία θα ερευνήσει περαιτέρω το φορτίο και τη διαδρομή που ακολούθησε το πλοίο που αναχώρησε πριν από περίπου ένα μήνα από το Εκουαδόρ για να φτάσει στη Γερμανία και το Χέλσινμποργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ψυγείο περιείχε όπως είπαμε μέγιστο φορτίο μπανάνες που υποτίθεται ότι έκρυβαν περισσότερα από 2500 κιλά ναρκωτικών, επιτρέποντας στο παράνομο φορτίο να περάσει τους ελέγχους και να φτάσει στο Χέλσινγκμποργκ, και στη συνέχεια να ταξινομηθεί στις πλατείες διακίνησης ναρκωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.