
Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Μπάσεμ Ναΐμ, παραδέχθηκε σήμερα πως «η ειρήνη στη Γάζα δεν θα υπήρχε χωρίς την παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ».
Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Μ.Ναΐμ δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «δεν θα είχε συμβεί χωρίς την προσωπική εμπλοκή του προέδρου Τραμπ». Όπως ανέφερε, ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε πίεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ώστε να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ν.Τραμπ θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας.
«Χωρίς την προσωπική παρέμβαση του προέδρου Τραμπ, δεν πιστεύω ότι θα είχε επιτευχθεί το τέλος του πολέμου» είπε χαρακτηριστικά ο Ναΐμ. «Τον ευχαριστούμε για τις προσωπικές του προσπάθειες και για την πίεση που άσκησε στον Νετανιάχου ώστε να σταματήσει αυτή η σφαγή» πρόσθεσε.
In an exclusive interview with @SkyYaldaHakim, Senior Hamas official Dr Basem Naim says Hamas would be willing to step aside for a Palestinian body to govern a post-war Gaza, but that they would remain "on the ground".https://t.co/QU45Gxr1iB
📺 Sky 501 pic.twitter.com/OyVcfCwQEx
— Sky News (@SkyNews) October 10, 2025
Ο αξιωματούχος της Χαμάς σημείωσε επίσης ότι η οργάνωση θα ήταν πρόθυμη να αποσυρθεί από τη διοίκηση μιας μεταπολεμικής Γάζας, εφόσον συγκροτηθεί ένα ευρύτερο παλαιστινιακό όργανο διακυβέρνησης. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η Χαμάς θα παραμείνει «παρούσα στο έδαφος».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μ.Νετανιάχου μετά τη συμφωνία, ο Μ.Ναΐμ υπογράμμισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «συνεχίζει να απειλεί με επιστροφή στον πόλεμο» αν δεν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι. «Γι΄ αυτόν τον λόγο», πρόσθεσε, «η προσωπική εμπλοκή του προέδρου Τραμπ παραμένει απαραίτητη, ώστε το Ισραήλ να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, τόσο σύμφωνα με τη συμφωνία όσο και με το διεθνές δίκαιο ως δύναμη κατοχής».
Ο Μ.Ναΐμ προειδοποίησε ακόμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, σερ Τόνι Μπλερ, δεν θα ήταν ευπρόσδεκτος σε κανένα μελλοντικό ρόλο διαχείρισης για τη Γάζα μετά τον πόλεμο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.