ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αντιπρόεδρος ρωσικής Δούμας: «Η Wagner θα σταματήσει να υπάρχει – Οι μαχητές της να υπογράψουν συμφωνία με το ΥΠΑΜ»

«Δεν πρέπει να υπάρχουν κάποιοι ένοπλοι που δεν είναι υποτελείς του κράτους»

Αντιπρόεδρος ρωσικής Δούμας: «Η Wagner θα σταματήσει να υπάρχει – Οι μαχητές της να υπογράψουν συμφωνία με το ΥΠΑΜ»

Η στρατιωτική εθελοντική ομάδα Wagner αναμένεται να σταματήσει να υπάρχει, με τη μορφή που υπήρχε μέχρι το θάνατο του ηγέτη της Γεβγένι Πριγκόζιν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. 

«Η ομάδα Wagner θα πάψει να υπάρχει» διεμήνυσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Βίκτορ Σομπόλεφ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν, στέλνοντας παράλληλα τελεσίγραφο στους μαχητές της ομάδας.

«Οι μαχητές θα μπορούν να ακολουθήσουν πολιτική ζωή ή να υπογράψουν συμβόλαιο με το υπουργείο Άμυνας. Αυτός είναι ένας παράνομος ένοπλος σχηματισμός. Δεν πρέπει να υπάρχουν κάποιοι ένοπλοι που δεν είναι υποτελείς του κράτους. Αυτό, τελικά, οδήγησε σε ανταρσία. Ήμασταν στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου» δήλωσε ο Σομπόλεφ, μια αναφορά στην απόπειρα πραξικοπήματος της 24 Ιουνίου υπό τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Σομπόλεφ ξεκαθάρισε επίσης ότι μόνο όσοι μαχητές της Wagner δεν συμμετείχαν στην ανταρσία του Ιουνίου μπορούν να υπογράψουν σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Wagner Group δεν έχει επίσημη νομική υπόσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Wagner υπάρχει «ως μια ομάδα που είχε μια μεγάλη συνεισφορά» στην ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πεσκόφ, εξαίροντας τον «ηρωισμό» των πολεμιστών της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.