ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποζημίωση για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream θα επιδιώξει η Ρωσία

Η Ρωσία επιρρίπτει στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ουκρανία την ευθύνη για τις εκρήξεις στους αγωγού

Αποζημίωση για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream θα επιδιώξει η Ρωσία

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή δήλωση αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι η Ρωσία περιμένει το πόρισμα της έρευνας για το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream για να υποβάλει αίτημα για αποζημίωση.

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream στην Βαλτική υπέστησαν πέρυσι βλάβη από εκρήξεις και οι έρευνες που γίνονται δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε πόρισμα σχετικά με το ποιος ευθύνεται.

Σύμφωνα με το RIA, ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ντμίτρι Μπιρισέφσκι απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα της αποζημίωσης: «Η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αναμένουμε να παρουσιαστούν τα αποτελέσματά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ), τότε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Η Ρωσία επιρρίπτει στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ουκρανία την ευθύνη για τις εκρήξεις στους αγωγούς, οι οποίες την απέκοψαν σε μεγάλο βαθμό από την επικερδή ευρωπαϊκή αγορά. Οι χώρες αυτές αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνήθηκε τη διεξαγωγή δικής του έρευνας για το συμβάν, αφήνοντας τη διεξαγωγή της στις κυβερνήσεις της Σουηδίας, της Δανίας και της Γερμανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.