ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αρμενία: Απομακρύνεται από τον CSTO – «Δεν μας υποστήριξε στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν»

Δηλώσεις του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν

Αρμενία: Απομακρύνεται από τον CSTO – «Δεν μας υποστήριξε στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν»

Σύμφωνα με τα νέα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Αρμενίας Armenpress, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Βαχάν Χουνανιάν ανακοίνωσε ότι η Αρμενία παραιτήθηκε επίσημα από την θέση  του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι «δεν το βρήκαν σκόπιμο» να πραγματοποιηθεί άσκηση του CSTO στην Αρμενία λόγω της σύγκρουσης με το Αζερμπαϊτζάν στις 10 Ιανουαρίου και αρνήθηκαν να διεξαχθούν στο έδαφος της χώρας.

Η αρμενική διοίκηση κατηγόρησε τον CSTO ότι ήταν παθητικός κατά τον Δεύτερο πόλεμο του Καραμπάχ και ότι δεν παρείχε επαρκή υποστήριξη στην Αρμενία.

Ο CSTO, ο οποίος ιδρύθηκε από τα κράτη μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών με πρωτοβουλία της διοίκησης της Μόσχας, αποτελείται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, το Τατζικιστάν και την Αρμενία .

Μετά τον Δεύτερο Πόλεμο του Καραμπάχ, η κυβέρνηση Πασινιάν ήρθε πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και συμφώνησε να ιδρύσει την Αποστολή Παρατηρητών της ΕΕ.

Η αποστολή της ΕΕ στην Αρμενία (EUMA), η οποία ιδρύθηκε επίσημα στις 23 Ιανουαρίου, παρακολουθεί ένα μέρος της πρώτης γραμμής με το Αζερμπαϊτζάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.