Ασκήθηκε ποινική δίωξη και δόθηκε εντολή σύλληψης των μελών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου από την ρωσική Γενική Εισαγγελία!

Για την έκδοση «εντάλματος σύλληψης» του Β.Πούτιν

Ασκήθηκε ποινική δίωξη και δόθηκε εντολή σύλληψης των μελών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου από την ρωσική Γενική Εισαγγελία!

H Γενική Εισαγγελία της Ρωσία άσκησε ποινική δίωξη κατά του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και των δικαστών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου και έδωσαν εντολές στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας να συλληφθούν και να οδηγηθούν με την χρήση όποιων μέσων κρίνουν ως σκόπιμων τους καταζητούμενους.

Πριν τρεις ημέρες το ΔΠΔ κατηγόρησε τον Β.Πούτιν για «διάπραξη εγκλημάτων πολέμου»

Η Γενική Εισαγγελία ανέφερε ότι δεν υπάρχει καν βάση για ποινικές ευθύνες εκ μέρους του Β.Πούτιν και ότι οι αρχηγοί κρατών απολαμβάνουν απόλυτης ασυλίας βάσει σύμβασης του ΟΗΕ του 1973, άρα οι ενέργειες του εισαγγελέα του ΔΠΔ σημαίνουν διάπραξη εγκλημάτων, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου του να κατηγορείται ενσυνείδητα ένα αθώο άτομο για διάπραξη εγκλήματος.

Ο εισαγγελέας και οι δικαστές θεωρούνται επίσης ύποπτοι «για προετοιμασία επίθεσης εναντίον εκπροσώπου ενός ξένου κράτους που απολαμβάνει διεθνούς προστασίας, προκειμένου να περιπλέξει τις διεθνείς σχέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής.

Οι αξιωματούχοι του ΔΠΔ που βρίσκονται στο στόχαστρο της ρωσικής Γενικής Εισαγγελίας είναι ο εισαγγελέας Καρίμ Χαν και οι δικαστές Τομόκο Ακάνε, Ροζάριο Σαλβαντόρε Αϊτάλα και Σέρχιο Χεράρντο Ουγκάλντε Γκοντίνες.

Η απόφαση του ΔΠΔ υποχρεώνει τα 123 κράτη μέλη του δικαστηρίου να συλλάβουν τον Πούτιν και να τον μεταφέρουν στη Χάγη για δίκη, εάν πάει στην επικράτειά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.