ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Αυστραλία: Δύτες τραυματίστηκαν από παλμούς σόναρ κινεζικού πολεμικού πλοίου

Δύτες της φρεγάτας HMAS Toowoomba επιχειρούσαν στη συγκεκριμένη περιοχή για την υποστήριξη μιας αποστολής των Ηνωμένων Εθνών

Αυστραλία: Δύτες τραυματίστηκαν από παλμούς σόναρ κινεζικού πολεμικού πλοίου

Δύτες του Ναυτικού της Αυστραλίας τραυματίστηκαν ελαφρά μετά την έκθεσή τους σε παλμούς σόναρ από κινεζικό πολεμικό πλοίο στα ανοικτά της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, η αυστραλιανή φρεγάτα HMAS Toowoomba επιχειρούσε στη συγκεκριμένη περιοχή για την υποστήριξη μιας αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή κυρώσεων, όταν σημειώθηκε το περιστατικό την Τρίτη.

Οι δύτες του αυστραλιανού Ναυτικού εργάζονταν για να απομακρύνουν τα δίχτυα ψαράδων από τις έλικες της αυστραλιανής φρεγάτας, όταν το κινεζικό πολεμικό πλοίο άρχισε να λειτουργεί το σόναρ που είναι τοποθετημένο στο κύτος του.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό Άμυνας Ρίτσαρντ Μαρλς, η φρεγάτα είχε φροντίσει να απευθύνει πολλαπλές προειδοποιήσεις στα σκάφη της περιοχής ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη καταδυτικές επιχειρήσεις.

«Παρά την αναγνώριση των επικοινωνιών του Toowoomba, το κινεζικό σκάφος πλησίασε σε πιο κοντινή απόσταση», δήλωσε. «Αμέσως μετά, διαπιστώθηκε πως λειτουργούσε το σόναρ που ήταν τοποθετημένο στο κύτος του, κατά τρόπο που αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των Αυστραλών δυτών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να βγουν από το νερό».

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι δύτες υπέστησαν τραυματισμούς στα αυτιά τους, πιθανότατα λόγω των παλμών του σόναρ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες της στην κινεζική κυβέρνηση, με τον Ρίτσαρντ Μαρλς να χαρακτηρίζει το περιστατικό σαν μια «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική αλληλεπίδραση» και να προσθέτει πως τα σκάφη του Ναυτικού της χώρας εκτελούν δραστηριότητες θαλάσσιας επιτήρησης στην περιοχή «εδώ και δεκαετίες», σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περιστατικό συνέβη λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Άντονι Αλμπανέζε στο Πεκίνο, στην πρώτη Αυστραλού πρωθυπουργού στην κινεζική πρωτεύουσα εδώ και επτά χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.