ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η «ψεύτικη πόλη» στην οποία εκπαιδεύονται τα ισραηλινά στρατεύματα (βίντεο)

Έχει γκράφιτι με Παλαιστίνιους και κοστίζει 45 εκατομμύρια δολάρια

Αυτή είναι η «ψεύτικη πόλη» στην οποία εκπαιδεύονται τα ισραηλινά στρατεύματα (βίντεο)

Η ένταση στη Μέση Ανατολή έχει φέρει τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) στο διεθνές προσκήνιο, καθώς προετοιμάζονται για μια πιθανή χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Η Baladia χρησιμεύει ως πεδίο εκπαίδευσης για τα ισραηλινά στρατεύματα, προσομοιώνοντας σενάρια αστικού πολέμου. Αυτή η τεχνητή πόλη παρέχει ένα ασφαλές αλλά και ρεαλιστικό περιβάλλον για τους στρατιώτες να ακονίζουν τις ικανότητές τους και να προετοιμάζονται για τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης.

Καθώς οι IDF συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Γάζα, η ανάγκη για καλά προετοιμασμένα στρατεύματα είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Τις τελευταίες ημέρες, η αεροπορία του Ισραήλ έχει εξαπολύσει ανελέητους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Ολόκληρες γειτονιές έχουν μετατραπεί σε ερείπια και η κατάσταση στη Γάζα έχει γίνει όλο και πιο άσχημη, με τις ζωτικές προμήθειες όπως νερό, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα να έχουν διακοπεί.

Αυτό το εκτεταμένο πεδίο εκπαίδευσης αναπαράγει τις συνθήκες που μπορεί να συναντήσουν οι στρατιώτες των IDF σε μια ζώνη σύγκρουσης.

Τοιχογραφίες και γκράφιτι κοσμούν τους τοίχους, ορισμένα από τα οποία απεικονίζουν μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ να πυροβολούν με RPG, δημιουργώντας μια οπτικά καθηλωτική εμπειρία.

Μέσα στα όριά του, μπορεί κανείς να βρει ένα ιδιωτικό σπίτι που έχει μετατραπεί σε σαλόνι, με οικογενειακές φωτογραφίες, λουλούδια και πρόσφατες εφημερίδες. Αυτές οι δομές παρέχουν ένα ρεαλιστικό σκηνικό για στρατιωτικές ασκήσεις, εξασφαλίζοντας ότι οι στρατιώτες είναι καλά προετοιμασμένοι για το χάος του αστικού πολέμου.

Οι εκπαιδευτικές ασκήσεις στη Baladia επεκτείνονται στην προσομοίωση χτυπημάτων όλμων και εκρήξεων, μιμούμενοι τις πιθανές απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι στρατιώτες. Μια τέτοια ολοκληρωμένη εκπαίδευση εξοπλίζει τα στρατεύματα για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά και να προστατεύσουν τόσο τους ίδιους όσο και τους πολίτες σε περίπτωση πραγματικής σύγκρουσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Baladia δεν έχει χρησιμοποιηθεί μόνο από τις IDF, αλλά έχει επίσης φιλοξενήσει ειρηνευτές του ΟΗΕ και Αμερικανούς στρατιώτες για εκπαίδευση στον αστικό πόλεμο. Αυτό υπογραμμίζει τη διεθνή του σημασία ενόψει των εξελισσόμενων στρατηγικών τρομοκρατίας και της αυξανόμενης ανάγκης για αντιτρομοκρατική ετοιμότητα.

@skynews #Security and #defence editor #DeborahHaynes reports from a training area in southern #Israel used by the #Israeli #military to simulate the streets and towns in the #Gaza #Strip ♬ original sound – Sky News
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.