Αυτός είναι ο 36χρονος Αλβανός δολοφόνος που έκαψε ζωντανούς στην Αίγινα θεία και ανιψιό το 2015 (βίντεο)

Τα θύματα είχαν βασανιστεί με βάρβαρο και φρικιαστικό τρόπο

Αυτός είναι ο 36χρονος Αλβανός δολοφόνος που έκαψε ζωντανούς στην Αίγινα θεία και ανιψιό το 2015 (βίντεο)

Συνελήφθη ο Αλβανός δολοφόνος στην Μάλτα, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα από την Ελλάδα για το διπλό φρικιαστικό φονικό στην Αίγινα που διαπράχθηκε το 2015 όταν και είχε κάψει ζωντανούς μία ηλικιωμένη και τον ανιψιό της.

Ο Αλβανός δολοφόνος εντοπίστηκε στη Μάλτα και συνελήφθη, βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδώσει η Ελλάδα έπειτα από τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν προκύψει εις βάρος του από εξέταση DNA.

Όπως αναφέρουν Μέσα της Μάλτας, ο δράστης του διπλού φονικού είναι ο Ledjon Brakaj, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα σε ηλικία 29 ετών.

O 36χρονος διέμενε στην πόλη Marsaskala της Μάλτας, με πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκων.

Το διπλό φονικό, στο οποίο εμπλέκεται, είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, καθώς είχε ληστέψει, είχε βασανίσει και είχε κάψει ζωντανούς μια 71χρονη και τον ανιψιό της.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος σήμερα άνδρας είχε εισβάλει στο σπίτι της 71χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος σουβενίρ στην Αίγινα. Στη συνέχεια ξυλοκόπησε τη γυναίκα και τον ανιψιό της, τους λήστεψε και τους έκαψε ζωντανούς, αρπάζοντας περίπου 800.000 ευρώ.

Το δικαστήριο της Μάλτας θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοσή του στην Ελλάδα και σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναμένεται να εκδοθεί.

Το φρικιαστικό έγκλημα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 23:15 τής 30ης Νοεμβρίου 2015 και έφθασε αμέσως στο σημείο, που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου.

Η φωτιά σβήστηκε έπειτα από 10 με 15 λεπτά περίπου.

Ο δράστης υπολογίζεται ότι έβαλε τη φωτιά μετά τις 10:15 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο του αδίστακτου δολοφόνου ήταν οικονομικό.

Από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως λίγο πριν από τα capital control η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεών της, ύψους 800.000 ευρώ, που ενδεχομένως είχε κρύψει στο σπίτι της.

Με δεδομένο ότι τα θύματα βασανίστηκαν, οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι ο δράστης κατάφερε τον σκοπό του να βρει και να αρπάξει τα χρήματα.

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη

Η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη είχε κάνει δικές της έρευνες το 2019, φέρνοντας στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση τότε:

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του 2019, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις έντεκα και τέταρτο το βράδυ.

Έφθασε άμεσα στο σημείο που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου και η φωτιά σβήστηκε μετά από δέκα με δεκαπέντε λεπτά περίπου.

Οι δράστες υπολογίζεται ότι έβαλαν τη φωτιά μετά τις δέκα και τέταρτο το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κεντρικές πόρτες του σπιτιού ήταν κλειδωμένες με το κλειδί να βρίσκεται από μέσα.

Το τζάμι της μπαλκονόπορτας δίπλα από την εξώπορτα βρέθηκε σπασμένο. Φαίνεται ότι από εκεί έσυραν την ηλικιωμένη αφού την αιφνιδίασαν στον κήπο.

Η 71χρονη Ειρήνη Μαρμαρινού, γύρω στις οκτώ και τέταρτο το βράδυ, έφυγε από ένα φιλικό της σπίτι για να επιστρέψει στο δικό της, οδηγώντας το μηχανάκι της.

Την ίδια ώρα οι δράστες είχαν μπει στη μονοκατοικία της, ακινητοποίησαν τον ανιψιό της Λάμπρο χτυπώντας τον άσχημα και περίμεναν την ίδια σε ένα καρτέρι θανάτου.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, το δίκυκλο της γυναίκας βρέθηκε πεσμένο στον κήπο, το ένα της παπούτσι δίπλα και το όλο σκηνικό μαρτυρούσε πως οι δολοφόνοι της την αιφνιδίασαν πριν μπει στο σπίτι.

Οι κηλίδες από το αίμα της που εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο, συνηγορούσαν στο σενάριο αυτό. Τα κλειδιά της μηχανής βρέθηκαν στο άδειο ρεζερβουάρ, κάτι που μαρτυρά πως οι δολοφόνοι ίσως χρησιμοποίησαν τη βενζίνη του δίκυκλου για να ολοκληρώσουν το μακάβριο έργο τους.

Να κάψουν θεία και ανιψιό μετά τα άγρια βασανιστήρια. Παρά το γεγονός πως τα σκυλιά γάβγιζαν, οι γείτονες δεν άκουσαν φασαρία, γιατί εκείνη την ημέρα είχαν γιορτή.

Στο μπάνιο και στον τοίχο που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο βρέθηκε αίμα. Το σημαντικό όμως είναι ότι εντοπίστηκε κηλίδα αίματος δίπλα από καναπέ που βρίσκεται πολύ κοντά στην μπαλκονόπορτα που έσπασαν.

Πίστευαν πως το αίμα αυτό άνηκε σε έναν από τους δράστες που τραυματίστηκε όταν έσπασε το τζάμι. Πρόκειται για τον δράστη που εντοπίστηκε τώρα στη Μάλτα.

Στο σπίτι δεν είχε εντοπιστεί κάποιο μπιτόνι εύφλεκτου υλικού. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει παπλώματα και κουρτίνες πάνω στο κρεβάτι και στο πάτωμα, τους έβαλαν φωτιά κι από πάνω τοποθέτησαν τα θύματα για να καούν.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας διενήργησε τη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων.

Σύμφωνα με το πόρισμα του οι δράστες χτύπησαν τόσο άγρια τα δύο θύματα, ώστε τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα τους και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά.

Η Ειρήνη Μαρμαρινού σύμφωνα με τον συγγενή που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, δεν δεχόταν επισκέψεις, ούτε εργάτες στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα για χρόνια διατηρούσε ένα κατάστημα με σουβενίρ σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι της Αίγινας, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε αποταμιεύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο πιθανά έκρυβε στο σπίτι της, χωρίς όμως να το έχει αποκαλύψει στους συγγενείς της. Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν.

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να βρουν αυτό που έψαχναν, έσκισαν μέχρι και τις ταπετσαρίες από πολυθρόνες.

Τις βιτρίνες με τα ασημικά αλλά και μια εικόνα αξίας, δεν τα άγγιξαν καθόλου, γεγονός που υποδηλώνει πως έψαχναν για κάτι συγκεκριμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους συγγενείς κανείς δεν είδε κάτι, ούτε υπήρξε έστω και μια αξιόπιστη μαρτυρία που θα μπορούσε να φωτίσει τότε το άγριο διπλό φονικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.