ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Δεν θα πιστέψετε πόσα drone χάνει κάθε μήνα η Ουκρανία εξαιτίας του ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου

Τουλάχιστον 10.000 μικρά εμπορικά drones

Δεν θα πιστέψετε πόσα drone χάνει κάθε μήνα η Ουκρανία εξαιτίας του ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου

Μια νέα αξιολόγηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας στην πρώτη γραμμή υπολόγισε ότι οι δυνάμεις της «κατέβαζαν» περίπου 10.000 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάθε μήνα!

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος είναι ένα «κρίσιμο συστατικό» της τακτικής της Ρωσίας και συμβάλλει στις εκπληκτικές απώλειες ουκρανικών μικρών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, κοινώς γνωστών ως drones σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από το Royal United Services Institute του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα στοιχεία – τα οποία ανέρχονται σε περισσότερα από 300 drones την ημέρα – αποδόθηκαν σε τρεις ανώνυμους Ουκρανούς αξιωματικούς που έλαβαν συνέντευξη τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Η έκθεση δεν διευκρίνισε τις τύπους  περιελάμβαναν τις απώλειες ή σε ποια αναλογία, αλλά ο Τζέιμς Πάτον Ρότζερς, καθηγητής πολεμικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας και ειδικός σε drone, είπε στο Insider ότι η πλειονότητα αυτών που χάθηκαν ήταν σχετικά φθηνά, μικρά εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται . για επιτήρηση και όχι UAV που συνήθως είναι τα μεγάλου μεγέθους μη επανδρωμένα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν και οπλικό φορτίο.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν την άνευ προηγουμένου κλίμακα στην οποία χρησιμοποιούνται UAV στην Ουκρανία, είπε, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν «μία από τις πρώτες συγκρούσεις drone εναντίον drone στον κόσμο».

Ο Πάτον Ρότζερς είπε ότι ενώ τα στοιχεία ήταν πιθανώς υπερεκτιμημένα, υπογράμμισαν πόσο αποτελεσματικός είχε γίνει ο ηλεκτρονικός πόλεμος της Ρωσίας στην αντιμετώπιση της εκτεταμένης χρήσης drones από την Ουκρανία.

Η έκθεση RUSI ανέφερε ότι κατά μήκος των περίπου 750 μιλίων της πρώτης γραμμής της σύγκρουσης, η Ρωσία διατηρούσε ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου περίπου κάθε 6 μίλια.

Αυτά βρίσκονται πίσω περίπου 4 μίλια από την πρώτη γραμμή και επικεντρώνονται κυρίως στην εξουδετέρωση των drones, ανέφερε η έκθεση.

Τα εξελιγμένα ρωσικά συστήματα όπως ο σταθμός εμπλοκής Shipovnik-Aero είναι δύσκολο να εντοπιστούν και μπορούν να μιμηθούν άλλα σήματα, είπαν οι ερευνητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.