Τελικά την Κίμπερλι δεν την ήξερε κανείς Έλληνας πολιτικός...

Διάγγελμα Ε.Μακρόν μετά τα αιματηρά επεισόδια και τις λεηλασίες στη Γαλλία

Πάνω από 800.000 διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους

Διάγγελμα Ε.Μακρόν μετά τα αιματηρά επεισόδια και τις λεηλασίες στη Γαλλία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα απευθυνθεί σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στους πολίτες με διάγγελμα στις 21:00 ώρα Ελλάδας, καθώς οι μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα συνοδεύονται από βίαια επεισόδια, καταστροφές και λεηλασίες.

Οι κινητοποιήσεις, με βασικά αιτήματα την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την παραίτηση του Γάλλου προέδρου, έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, ενώ η ένταση σε αρκετές περιοχές οδήγησε σε εκτεταμένες συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε περαιτέρω από τον θάνατο διαδηλωτή στο Παρίσι, ο οποίος υπέστη ανακοπή, καθώς και από τον σοβαρό τραυματισμό ενός 17χρονου στο Σεντ-Ετιέν, που έχασε το χέρι του.

Παράλληλα, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και διαδηλωτές, έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές.

Το μήνυμα Μακρόν κατά της βίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε τοποθετηθεί δημόσια από το Σάββατο, καταδικάζοντας τις επιθέσεις και τις καταστροφές. Σε ανάρτησή του υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για τη βία» στη Γαλλική Δημοκρατία, προειδοποιώντας πως όσοι προκάλεσαν ζημιές σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις ή συμμετείχαν σε λεηλασίες θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι η βία εμποδίζει όσους επιθυμούν να διαδηλώσουν ειρηνικά και να εκφράσουν τα αιτήματά τους.

Την ίδια ώρα, μασκοφόροι και άτομα ντυμένα στα μαύρα φέρονται να συμμετείχαν σε επεισόδια, με τις συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και αστυνομικών να κλιμακώνουν την ένταση στους δρόμους.

Φωτιά στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ

Ανάμεσα στα σοβαρότερα περιστατικά καταγράφεται η πυρκαγιά στο δημαρχείο της Λιμόζ. Η φωτιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ιστορικό κτίριο του 19ου αιώνα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από βόμβα μολότοφ.

Το διάγγελμα του Μακρόν αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των κοινωνικών αντιδράσεων και τις συνέπειες των επεισοδίων. Στο επίκεντρο παραμένουν τόσο τα αιτήματα των διαδηλωτών όσο και η αποκατάσταση της τάξης μετά τις καταστροφές και τις λεηλασίες.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.