ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Αμείλικτος ο Β.Πούτιν προς τους στασιαστές της Wagner: «Ή εντάσσεστε στον ρωσικό Στρατό ή εξορίζεστε στην Λευκορωσία»

Ο Ρώσος πρόεδρος απεύθυνε διάγγελμα και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται η Wagner

Αμείλικτος ο Β.Πούτιν προς τους στασιαστές της Wagner: «Ή εντάσσεστε στον ρωσικό Στρατό ή εξορίζεστε στην Λευκορωσία»

Διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απεύθυνε το βράδυ της Δευτέρας (26/6) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε μετά την καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν της Wagner.

Στο διάγγελμα του, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως αυτοί που οργάνωσαν την «εξέγερση» και τα γεγονότα της 24ης Μαϊου «θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη», εννοώντας επί της ουσίας τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Οποιοσδήποτε εκβιασμός και οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης εσωτερικής αναταραχής είναι καταδικασμένα σε αποτυχία», είπε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Οι οργανωτές της εξέγερσης, αφού πρόδωσαν τη χώρα, πρόδωσαν και όσους ήταν μαζί τους. Μια ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί ούτως ή άλλως». 

«Αυτοί που έκαναν αυτό το εγκληματικό βήμα για να διχάσουν τη χώρα, η οποία δέχεται πιέσεις από το εξωτερικό (…) είναι οι εχθροί της Ρωσίας», είπε επίσης, κατηγορώντας την Ουκρανία, η οποία «ήθελε τους Ρώσους στρατιώτες να σκοτωθούν μεταξύ τους».

Παράλληλα ο Βλ.Πούτιν απευθύνθηκε προς τους στρατιώτες της Wagner, τους οποίους χαρακτήρισε ως «πατριώτες». «Υπόσχομαι σε όσους από τους Wagner θέλουν να πάνε στη Λευκορωσία, θα κρατήσω την υπόσχεσή μου», ενώ τους έδωσε ως εναλλακτική να υπογράψουν συμφωνία με το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι «οι αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν άμεσων οδηγιών του με στόχο την αποφυγή της αιματοχυσίας» και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Λευκορωσία Α.Λουκασένκο για τη συμβολή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.