
Η Συρία μετά την ήττα του Μ.Άσαντ μετατρέπεται σταδιακά όχι απλά σε πιστό σύμμαχο της Τουρκίας αλλά και υποστηρικτή της πολιτικής της, με τις στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών πλέον να αλληλοστηρίζονται.
Έτσι σήμερα η Τουρκία δήλωσε ότι οποιαδήποτε απειλή κατά της Συρίας θα θεωρείται και απειλή κατά της Τουρκίας.
🇹🇷🇸🇾 JUST IN: Turkey says any threat to Syria will be considered a threat to Turkey. pic.twitter.com/xgLhVsQ3tM
— Defence Index (@Defence_Index) August 6, 2026
Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι την ηγεσία της 62ης Μεραρχίας του συριακού στρατού ανέλαβε Τούρκος στρατηγός στην καταγωγή και θα αποτελέσει δύναμη που θα ξεκινήσει πρώτη να επανεξοπλίζεται με τουρκικά όπλα και θα μετάσχει σε κοινές ασκήσεις.
Syrian Army Appoints Turkish Citizen to Command 62nd Division
Damascus has appointed a Turkish citizen to command the Syrian Army’s 62nd Division as part of a sweeping military restructuring.https://t.co/QXwD6BQdgE
— Clash Report (@clashreport) August 6, 2026
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.