Δυτική Όχθη: Δεκαεξάχρονη έπεσε νεκρή από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ

Η έφηβη επλήγη από σφαίρα στο κεφάλι κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής

Δυτική Όχθη: Δεκαεξάχρονη έπεσε νεκρή από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ

Μια έφηβη Παλαιστίνια σκοτώθηκε την περασμένη νύκτα στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, ενός τομέα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη που βρίσκεται στην επίκεντρο των βιαιοτήτων των τελευταίων μηνών, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η Τζέινα Ζακάρνα, 16 ετών, επλήγη από σφαίρα στο κεφάλι κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, η έφηβη βρισκόταν στη στέγη του σπιτιού της, στη συνοικία όπου πραγματοποιήθηκε η επιδρομή του ισραηλινού στρατού, και βρέθηκε νεκρή μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά την ίδια επιδρομή σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως είναι εν γνώσει του θανάτου της έφηβης και πως «το επεισόδιο εξετάζεται».

Συγκρούσεις ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και ένοπλους Παλαιστινίους ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής του στρατού, κατά την οποία συνελήφθησαν «τρία άτομα που καταζητουνταν ως ύποπτα ότι είναι αναμιγμένα σε τρομοκρατικές δραστηριότητες», διευκρίνιζεται στην ανακοίνωση.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι ύποπτοι εκτόξευσαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών. Οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά προς την κατεύθυνση των ένοπλων υπόπτων», πρόσθεσε ο στρατός.

Η Τζενίν, η οποία θεωρείται προπύργιο των ένοπλων παλαιστινιακών παρατάξεων, αποτελεί τακτικό στόχο των επιδρομών του ισραηλινού στρατού.

Περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια ισραηλινών επιχειρήσεων φέτος μόνο στον τομέα της Τζενίν. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται πολλοί μαχητές, αλλά επίσης η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ του καναλιού Αλ Τζαζίρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά τουλάχιστον 150 Παλαιστίνιοι και 26 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ κατέχει από το 1967 και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.