ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Δυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από πυρά του ισραηλινού στρατού

Συνεχίζεται η αιματοχυσία

Δυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από πυρά του ισραηλινού στρατού

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου η ένταση είναι οξυμένη τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Δύο μάρτυρες έφτασαν στο κρατικό νοσοκομείο της Τζενίν», επεσήμανε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Ο ισραηλινός στρατός προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά νωρίτερα είχε επισημάνει ότι διεξήγαγε επιχείρηση σε καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν.

Πολλοί στρατιώτες επιχείρησαν στον καταυλισμό τα ξημερώματα και ξέσπασαν επεισόδια, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Σε αυτόν τον καταυλισμό της Τζενίν έπεσε νεκρή η Αμερικανοπαλαιστίνια δημοσιογράφους του al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ τον Μάιο όταν κάλυπτε μια ισραηλινή επιδρομή. Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχθηκε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να ευθύνεται για τον θάνατο της Άκλεχ, όμως αρνήθηκε ότι επρόκειται για σκόπιμη ενέργεια.

Σε όξυνση η βία στη Δυτική Όχθη – Κυρίως σε Ναμπλούς και Τζενίν

Η βία έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κυρίως στην Ναμπλούς και τη Τζενίν, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις του μετά τις θανατηφόρες αντιισραηλινές επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Στη διάρκεια των επιδρομών αυτών του ισραηλινού στρατού ξεσπούν συχνά επεισόδια με τους κατοίκους. Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, ο μεγαλύτερος απολογισμός στη Δυτική Όχθη εδώ και σχεδόν επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την Τετάρτη ένας 18χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από τα πυρά του στρατού σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στον καταυλισμό προσφύγων αλ Αρούμπ, κοντά στη Χεβρώνα, την ώρα που νεαροί διαμαρτύρονταν για τις ισραηλινές επιχειρήσεις.

Επίσης τις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες, με αποτέλεσμα να εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και να ξεσπάσουν επεισόδια στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις ο στρατός του Ισραήλ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι «η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας θα συνεχιστεί μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες και όσοι τους έστειλαν», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.