ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Μασκ κατά Τ.Σόρος: «Δεν θέλει τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του δυτικού πολιτισμού»!

Συνέχεια της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγιστάνων

Ε.Μασκ κατά Τ.Σόρος: «Δεν θέλει τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του δυτικού πολιτισμού»!

Ο Έλον Μασκ επιτίθεται στον Τζορτζ Σόρος, κατηγορώντας το ίδρυμα του ουγγρικής καταγωγής για τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα που δέχεται η Ιταλία, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν και τα όσα είχε γράψει ο βρετανικός Guardian πριν λίγο καιρό.

Ο Ε.Μασκ δήλωσε σε απάντηση σχολίου για την Λαμπεντούζα ότι ο Τ.Σόρος:  «δεν θέλει τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του δυτικού πολιτισμού», γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Musk, ο οποίος αγόρασε το Twitter πέρυσι με την υπόσχεση να κάνει την πλατφόρμα προπύργιο της ελευθερίας του λόγου, δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη που εξέφρασε ο ερευνητής δημοσιογράφος Michael Shellenberger ότι ο George Soros χρηματοδότησε ΜΚΟ ώστε να ισχυρίζονται ψευδώς ότι τα «περιστατικά μίσους» αυξάνονται προκειμένου να πιέσουν για περιορισμούς στην ελεύθερη έκφραση.

«Οι πολιτικοί και οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον George Soros λένε ότι τα «περιστατικά μίσους» αυξάνονται, αλλά δεν αυξάνονται», έγραψε στην ανάρτησή του ο Shellenberger.

«Τα δεδομένα δείχνουν το αντίθετο: υψηλότερα από ποτέ και αυξανόμενα επίπεδα ανοχής των μειονοτήτων. Ο λόγος που διαδίδουν παραπληροφόρηση μίσους είναι για να δικαιολογήσουν μια δρακόντεια καταστολή της ελευθερίας του λόγου».

Ο Musk αντέδρασε στην ανάρτηση σηματοδοτώντας τη συμφωνία του και δεσμευόμενος να κάνει μήνυση.

«Ακριβώς», έγραψε ο Musk. «To X θα υποβάλει νομική αγωγή για να σταματήσει αυτό. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η αποκάλυψη!».

 Το σχόλιο του μεγιστάνα, νούμερο 1 του ‘Χ’,  εμφανίζεται σε ανάρτησή του στο κοινωνικό του δίκτυο ως απάντηση σε ανάρτηση χρήστη για τις μαζικές αφίξεις μεταναστών στη Λαμπεντούζα, που κάνει λόγο για «εισβολή με επικεφαλής τον Τζορτζ Σόρος».

Η επίθεση του Μασκ στον Σόρος, σημειώνει η αγγλική εφημερίδα Guardian, ξεκίνησε την παραμονή της συνάντησης που θα έχει σήμερα ο ιδιοκτήτης της Tesla με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη σύγκρουση μεταξύ Μασκ και Σόρος. Αρκεί να θυμηθούμε τι συνέβη στις 15η Μαΐου.

Όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter επιτέθηκε στον Ούγγρο-εβραίο τραπεζίτη, ισχυριζόμενος σε πολλά tweets ότι ο Σόρος «είναι σαν τον Magneto», τον χαρακτήρα κόμικ που δημιούργησαν οι Stan Lee και Jack Kirby που δημοσίευσε η Marvel Comics. 

Ο Σόρος «μισεί την ανθρωπότητα» σύμφωνα με τον Μασκ. «το εννοώ πραγματικά. Δεν αστειεύομαι. Θέλει να διαβρώσει τον ίδιο τον ιστό του πολιτισμού. Ο Σόρος μισεί την ανθρωπότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.