ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έγκλημα στο Μεξικό: Δολοφόνησαν έγκυο και της άρπαξαν το μωρό από τη μήτρα

Η φερόμενη «εγκέφαλος» εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με το μωρό στην αγκαλιά

Έγκλημα στο Μεξικό: Δολοφόνησαν έγκυο και της άρπαξαν το μωρό από τη μήτρα

Αδιανόητο το έγκλημα στο Μεξικό, με μια νεαρή έγκυο κοπέλα να δολοφονείται, να της ανοίγουν την κοιλιά και να της αρπάζουν το μωρό από τη μήτρα.

Η Ρόζα Ισέλα Κάστρο υπέκυψε στα τραύματα που της προκάλεσαν ένας άνδρας και μία γυναίκα που της επιτέθηκαν με μαχαίρι. Οι δράστες της άγριας δολοφονίας της εγκύου, αφαίρεσαν από τη γυναίκα το αγέννητο μωρό της, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας τη Δευτέρα.

Οι φερόμενοι δράστες της στυγερής δολοφονίας

Η σύλληψη των δραστών

Η δράστης προσποιείτο ότι ήταν έγκυος

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Βερακρούζ στο Ανατολικό Μεξικό, Κουιτλάχουακ Γκαρσία, επιβεβαίωσε ότι η Βερόνικα “Ν”, φερόμενη ως δολοφόνος της 20χρονης Ρόζα Ισέλα Κάστρο, προσποιείτο ότι ήταν έγκυος για μήνες πριν κλέψει το μωρό από την νέα γυναίκα, που είχε ακόμα λίγες εβδομάδες κύησης. Ο πρόεδρος της πολιτείας, σύμφωνα με την El Pais, έδωσε νέα στοιχεία για τη σοκαριστική υπόθεση. Σύμφωνα με αυτά, η Βερόνικα πλήρωσε πλήρωσε 10.000 πέσος, περίπου 500 αμερικανικά δολάρια, στο συνεργό της, Γκονζάλο “Ν”, για να σκοτώσει τη Ρόζα και να πάρει την κόρη της από τη μήτρα. Και οι δύο κρατούνται και το μωρό είναι ασφαλές, προστατευμένο από τις αρχές.

Μεξικό: Η απάτη μέσω Facebook με μωρουδιακά ρούχα

Η ιστορία φρίκης λαμβάνει χώρα στις 30 Νοεμβρίου, αλλά ξεκινά νωρίτερα. Η Ρόζα Ισέλα Κάστρο, μια νέα γυναίκα 8.5 μηνών έγκυος, επικοινωνεί με μια γυναίκα στο Facebook που της προσφέρει μια δωρεά σε βρεφικά ρούχα. Αφού ο σύντροφός της δεν είχε δουλειά και περνούσαν μια δύσκολη κατάσταση οικονομικά, η Κάστρο δέχεται. Την περασμένη Τετάρτη άφησε το σπίτι της στο λιμάνι του Βερακρούζ για να συναντήσει τη Βερόνικα, που είχε χρησιμοποιήσει ένα ψεύτικο προφίλ – παρίστανε μια 60χρονη γυναίκα – για να έρθει σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Κάστρο, την αδερφή του θύματος, ένα βίντεο δείχνει πώς μια «εύρωστη γυναίκα στα 30 της την αρπάζει από τη μέση καθώς μπαίνει σε ένα όχημα».

Η Ρόζα Ισέλα Κάστρο

Η φερόμενη «εγκέφαλος» εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με το μωρό στην αγκαλιά

Τώρα, με νέες πληροφορίες που προκύπτουν από τον κυβερνήτη της Βερακρούζ, έγινε γνωστό ότι η φερόμενη ως δράστης Βερόνικα εμφανίστηκε σε κέντρο υγείας του Ερυθρού Σταυρού «μέσα στα αίματα» και με ένα μωρό στην αγκαλιά. Εκεί έλαβε θεραπεία με στόχο να γίνει γρήγορα η εισαγωγή, πριν κάνουν περαιτέρω εξετάσεις, με τον κυβερνήτη να εννοεί τα τεστ που θα αποδείκνυαν κατά πόσο η Βερόνικα ήταν πραγματικά έγκυος.

Η Βερόνικα είχε εξαπατήσει ολόκληρη την οικογένειά της σχετικά με την εγκυμοσύνη. «Μηχανορραφούσε για 8 μήνες, παριστάνοντας την έγκυο», λέει ο πρόεδρος της μεξικανικής πολιτείας.

Το φρικτό έγκλημα έχει επαναληφθεί

Την ίδια μέρα, την 30η Νοεμβρίου, οι οικείοι της Ρόζα Ισέλα Κάστρο αναφέρουν την εξαφάνισή της. Τρεις μέρες αργότερα, εντοπίζεται η σορός της, σε μια περιοχή 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά. Διαπιστώθηκε ότι της είχαν αρπάξει το μωρό. Τότε, οι δύο φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν με την κατηγορία της απαγωγής και της δολοφονίας. «Την ημέρα της σύλληψής τους, είχαν ένα νεογέννητο μαζί τους, που σώθηκε και ήδη λαμβάνει φροντίδα από τις αρμόδιες αρχές», σύμφωνα με την εισαγγελία της Βερακρούζ. Το μωρό σύντομα θα παραδοθεί στον πατέρα του, όπως αναφέρει η κυβερνήτης της πολιτείας του Μεξικό.

Η υπόθεση, όπως αναφέρει η El Pais, αναδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα των δολοφονιών γυναικών στο Μεξικό, μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο έγινε το φρικτό έγκλημα έχει πολλά κοινά με την υπόθεση της νεαρής Τζούντιθ το 2018, με την 22χρονη να πέφτει επίσης θύμα απάτης μέσω των social media και να δολοφονείται λίγες ημέρες πριν γεννήσει. Αντίστοιχη ήταν η περίπτωση και μιας άλλης κοπέλας, της 19χροηνς Εσμεράλδα, που ήταν 7 μηνών έγκυος, με τη σορό της να εντοπίζεται, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο και με το βρέφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βία, λοιπόν, «οργιάζει» στο Μεξικό και οι γυναίκες είναι τα μεγαλύτερα θύματα. Μόνο το 2021 καταγράφηκαν περισσότερες από 3.700 γυναικοκτονίες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.