ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκνευρισμένο το Κίεβο με τη Βουδαπέστη: Κάλεσε τον Ούγγρο πρεσβευτή σε «απολογία»

Για δηλώσεις του Βίκτορ Όρμπαν

Εκνευρισμένο το Κίεβο με τη Βουδαπέστη: Κάλεσε τον Ούγγρο πρεσβευτή σε «απολογία»

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον πρεσβευτή της Ουγγαρίας για να διαμαρτυρηθεί για τις «εντελώς απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια νέα επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Η Ουγγαρία έχει επικρίνει επανειλημμένα τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, λέγοντας ότι δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν ουσιαστικά τη Μόσχα, ενώ κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο, σε μήνυμά του στο Facebook, δήλωσε ότι ο Όρμπαν είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία είναι ουδέτερη ζώνη και τη συνέκρινε με το Αφγανιστάν.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς απαράδεκτες. Η Βουδαπέστη συνεχίζει μια εσκεμμένη πορεία με στόχο να καταστρέψει τις ουγγρο-ουκρανικές σχέσεις», πρόσθεσε.

«Ο Ούγγρος πρεσβευτής θα κληθεί στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για μια ειλικρινή συζήτηση. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε άλλα μέτρα ως απάντηση».

Ο Όρμπαν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε κύρωση της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας που πλήττει την πυρηνική ενέργεια.

Η Ουγγαρία διαθέτει έναν πυρηνικό σταθμό ρωσικής κατασκευής, το οποίον σχεδιάζει να επεκτείνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.