ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αντιαρματικά εμπόδια τοποθετεί η Πολωνία στα σύνορα με την Λευκορωσία και το Καλίνινγκραντ

Επίκειται επέκταση της σύγκρουσης σε όλη την ανατολική Ευρώπη

Αντιαρματικά εμπόδια τοποθετεί η Πολωνία στα σύνορα με την Λευκορωσία και το Καλίνινγκραντ

Αντιαρματικά εμπόδια τοποθετεί η Πολωνία κατά μήκος των συνόρων της με την Λευκορωσία, μια ημέρα πριν συμπληρωθεί ένα χρόνος από την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Błaszczak:

«Έχουμε ξεκινήσει μια προληπτική επέκταση των μέτρων ασφάλειας στα σύνορα με την Ρωσία και την Λευκορωσία. Προκειται για μέτρο το οποίο αποτελεί μέρος των συνολικών σχεδίων άμυνας και αποτροπής.

Η πρώτη σειρά οχυρώσεων  έχει ήδη τοποθετηθεί στα σύνορα με τον θύλακα του Καλίνινγκραντ»

https://twitter.com/eslemanabbay/status/1628786932552531970

Από τον Νοέμβριο του 2020, ο πολωνικός Στρατός έχει τοποθετήσει έναν προσωρινό μόνο φράχτη στα πολωνο-ρωσικά σύνορα μετά από αίτημα της συνοριακής φρουράς.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η υπολοχαγός Anna Michalska, εκπρόσωπος της συνοριακής φρουράς, δήλωσε ότι η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού φράγματος κατά μήκος των συνόρων με την περιοχή του Καλίνινγκραντ θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Τώρα η Πολωνία έχει ξεκινήσει την κατασκευή αντιαρματικών κωλυμάτων κατά μήκος των συνόρων τόσο με την Λευκορωσία όσο και με το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Η Πολωνία αν και δεν έχει κοινά σύνορα με την Ρωσία συνορεύει εντούτοις με ένα μέρος το οποίο αποτελεί ρωσικό έδαφος.

Το μέρος αυτό  ονομάζεται Kaliningrad (είναι ο πρώην γερμανικός θύλακας του Κένιξμπεργκ) και βρίσκεται κάπου μεταξύ της Λιθουανίας και της Πολωνίας αλλά αποτελεί τμήμα της Ρωσίας.

Το Kaliningrad, ως Κένιξμπεργκ, αποτελούσε τμήμα της Γερμανίας μέχρι την προσάρτησή του από την τότε ΕΣΣΔ το 1945. Κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου» το μέρος αποτελούσε μια από τις πλέον στρατιωτικοποιημένες και κλειστές περιοχές του ανατολικού μπλοκ.

Σήμερα η ίδια περιοχή έχει εξαιρετική στρατηγική σημασία για την Ρωσία καθώς μεταξύ άλλων φιλοξενεί τη βάση του ρωσικού Στόλου της Βαλτικής αποτελώντας ταυτόχρονα και το μόνο ευρωπαϊκό λιμάνι που δεν κλείνει τον χειμώνα από τους πάγους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Απριλίου του 2022  τo ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δια του ΥΦΥΠΕΞ Αλεξάντερ Γκρούσκο είχε προειδοποιήσει  το ΝΑΤΟ ότι οποιαδήποτε ενέργεια αποκλεισμού του ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ, «Θα αντιμετωπιστεί δυναμικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις»

«Ελπίζω πραγματικά ότι η κοινή λογική στην Ευρώπη δεν θα επιτρέψει να παιχτούν παιχνίδια γύρω από το Καλίνινγκραντ. Νομίζω ότι πολλοί καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι με τη φωτιά», δήλωσε.

Επίσης ο πρώτος αντιπρόεδρος του ρωσικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ, προειδοποίησε ότι «Η Ρωσία θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της στο Καλίνιγκραντ».

Σύμφωνα με τον Τζαμπάροφ, «Αν υπάρξει αποκλεισμός, όπως λένε, η Ρωσία ξέρει πώς να ανοίγει αποκλεισμούς, έχουμε μεγάλη εμπειρία.

Αν θέλουν να μας φέρουν στο σημείο να αναγκαστούμε να ανοίξουμε αυτόν τον αποκλεισμό για να σώσουμε τις ζωές των ανθρώπων μας που ζουν εκεί, μπορούμε», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/vik8867dn/status/1628797331016413185

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.