ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σέρβοι συνέλαβαν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Κοσόβου! – Πληροφορίες ότι εισήλθε στον σερβικό εναέριο χώρο αμερικανικό BlackHawk

Οι Κοσοβάροι φέρεται να ήταν εντός των σερβικών συνόρων

Σέρβοι συνέλαβαν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Κοσόβου! – Πληροφορίες ότι εισήλθε στον σερβικό εναέριο χώρο αμερικανικό BlackHawk

Αυξάνεται εκ νέου η ένταση ανάμεσα σε Σερβία και Κόσοβο, καθώς μέλη των των ειδικών μονάδων της σερβικής αστυνομίας συνέβαλαν την Τετάρτη τρία ένοπλα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου. 

Σύμφωνα με τους Σέρβους τα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου ήταν εντός σερβικών συνόρων, κάτι με το οποίο διαφωνούν οι κοσοβάροι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι «Σέρβοι απήγαγαν τους τρεις στρατιώτες». 

Στην ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι «οι κοσοβάροι αστυνομικοί είχαν εισβάλει βαθιά στο έδαφος της κεντρικής Σερβίας όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν».

Οι τρεις αστυνομικοί έφεραν πλήρη εξάρτυση και οπλισμό και δεν προέβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψή τους. Στην ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται επίσης ότι «με την ταχεία αντίδραση της σερβικής αστυνομίας αποτράπηκε επιτυχώς απόπειρα της αστυνομίας του Κοσόβου να εισβάλει στο έδαφος της κεντρικής Σερβίας για να πραγματοποιήσει ενέργειες οι οποίες σύμφωνα με όλες τις παραμέτρους, αποτελούν τρομοκρατική δράση. Στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας της Σερβίας».

Για την ενέργεια αυτή ενημερώθηκε επειγόντως ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος, μόλις έλαβε την πληροφορία, ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες του στη ρωσική πρεσβεία, όπου παρέστη σε δεξίωση με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο κτίριο της Προεδρίας.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον ένα μεταφορικό ελικόπτερο Sikorsky UH-60 Black Hawk εισήλθε στον εναέριο χώρο της Σερβίας από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «Flight Radar 24» έδειξε λίγο μετά το μεσημέρι ότι ένα ή περισσότερα ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού «Sikorsky UH-60 Black Hawk» πετούσαν νότια του Βελιγραδίου.

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του καναλιού “Combat Effectiveness” του Russia Today Balkan το αεροσκάφος εισήλθε στη Σερβία από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας και κινείται με ταχύτητα περίπου 250 χλμ/ώρα.

Αναφέρεται ότι ένα αεροσκάφος ή μια ομάδα αεροσκαφών πέταξε πάνω από το δάσος Λιποβάτσκα περίπου στις 12:34 μ.μ. και κινείται προς την κατεύθυνση Μπάριτς-Ομπρενοβάτς. Ο Σέρβος Πρόεδρος μίλησε με τον Διοικητή της KFOR, Στρατηγό Άντζελο Μισέλ Ριστούτσια.

Σημειώνεται ότι εχθές, Τρίτη, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου συνέλαβαν στη Βόρεια Μιτρόβιτσα έναν πολίτη σερβικής εθνικότητας ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τα επεισόδια στην πόλη Ζβέτσαν στις 29 Μαΐου.

Η σύλληψη αυτή προκάλεσε νέα ένταση στον βορρά του Κοσόβου με τους Σέρβους να διαδηλώνουν και το Βελιγράδι να κατηγορεί τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι ότι επιδιώκει συγκρούσεις και πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.