ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έλληνας κάτοικος του Τελ Αβίβ: «Τέτοια βιαιότητα δεν την έχουμε ξαναδεί – Από το πρωί ηχούν οι σειρήνες»

«Ακόμα δεν έχουμε ζήσει τίποτα, τα χειρότερα έρχονται» λέει

Έλληνας κάτοικος του Τελ Αβίβ: «Τέτοια βιαιότητα δεν την έχουμε ξαναδεί – Από το πρωί ηχούν οι σειρήνες»

Έλληνας κάτοικος του Τελ Αβίβ περιγράφει τις δραματικές στιγμές που ζουν στην πόλη του Τελ Αβίβ, που από το πρωί οι σειρήνες ηχούν διαρκώς, με τον κόσμο να τρέχει να κρυφτεί στα καταφύγια.

Όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Ιατρού που μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά τους ζουν μόνιμα στο κέντρο του Τελ Αβιβ τα πάντα είναι κλειστά ενώ μόνο ελάχιστα σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά και αυτά με πολλά ράφια τους να είναι άδεια:

“Η κατάσταση είναι δύσκολη, να βάλει ο Θεός το χέρι του. Από το πρωί ηχούν οι σειρήνες εδώ στο Τελ Αβιβ και πραγματικά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Ευτυχώς το σπίτι που μένω έχει δικό του καταφύγιο, οπότε όταν βλέπουμε τα δύσκολα παίρνω την γυναίκα μου και τα παιδιά μου και καθόμαστε εκεί. Έχουμε εγκλωβιστεί τελείως γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οι επόμενες οι μέρες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες δυστυχώς. Την τελευταία ώρα έχουν εκτοξευθεί αμέτρητες ρουκέτες από την περιοχή της Γάζα προς πάρα πολλές περιοχές. Χτυπάνε παντού και ακούγονται εκρήξεις. Τώρα βλέπω στις ειδήσεις πως μέχρι και στο αεροδρόμιο έριξαν ρουκέτα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επόμενες ώρες θα είναι ακόμα πιο δραματικές καθώς με τους 300χιλ στρατιώτες του Ισραήλ να είναι σε ετοιμότητα :

“Αυτό που ζούμε τώρα είναι μόνο η αρχή γιατί το Ισραήλ δεν έχει απαντήσει ακόμα με την δική του επιχείρηση. Έχει γίνει επιστράτευση και αυτή την στιγμή περίπου 300χιλ στρατιώτες είναι σε ετοιμότητα. Ο στρατός περιμένει να λάβει εντολή για να ξεκινήσει την επιχείρηση από την πλευρά του Ισραήλ. Οι ώρες είναι δύσκολες για τις ζωές όλων μας. Τέτοια βιαιότητα δεν την έχουμε ξαναδεί. Δεν συγκρίνεται με τίποτα αυτό το κακό. Τόσες σφαγές τόσες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν έτσι. Μπαίνουν μέσα στα σπίτια του κόσμου παίρνουν γυναίκες και παιδιά λες και τους ανήκουν”.

Αν και ο Γιάννης Ιατρού είχε ζήσει στο παρελθόν κι άλλες παρόμοιες επιθέσεις, ωστόσο αυτή είναι η χειρότερη :

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Είναι τα πάντα κλειστά μόνο κάποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά κι αυτά έχουν αρχίσει να έχουν ελλείψεις. Μπήκα σε ένα, δυο εχθές και είχαν άδεια ράφια. Ενώ έχουμε ζήσει κι άλλες επιθέσεις που είχαν διάρκεια τρεις με τέσσερις ημέρες και μετά μπαίναμε στην καθημερινότητα, τώρα όμως τα πάντα είναι διαφορετικά δεν θα τελειώσει εύκολα όλο αυτό. Πρέπει ο στρατός να πάρει θέση και να κλείσει η ιστορία αυτή, μιλάμε για 800 νεκρούς μέχρι τώρα. Δεν μπορεί το Ισραήλ να μην κάνει μεγάλο χτύπημα στην Γάζα για να δώσει ένα μάθημα και για να διασφαλίσει την ειρήνη για το επόμενο διάστημα. Κανένας δεν περίμενε αυτό το κακό, ο στρατός μας ήταν απροετοίμαστος, πιστεύω πως ετοιμάζουν το σχέδιο και μόλις αυτό ολοκληρωθεί θα ζήσουμε τα χειρότερα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.