ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έλληνας περιγράφει όσα έζησε στο Ισραήλ – «Βλέπαμε να καίγονται σπίτι και ακούγαμε πυροβολισμούς»

Η διαδρομή μέχρι να φτάσουν στα σύνορα με την Ιορδανία για να φύγουν από εκεί, ήταν περιπετειώδης με ρουκέτες να πέφτουν συνεχώς

Έλληνας περιγράφει όσα έζησε στο Ισραήλ – «Βλέπαμε να καίγονται σπίτι και ακούγαμε πυροβολισμούς»

Συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι βομβαρδισμοί στη Γάζα που παραμένει υπό πολιορκία από το Ισραήλ, το οποίο έχει κηρύξει πόλεμο στη Χαμάς μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης το Σάββατο (7/10).

Οι ιστορίες όσων εγκαταλείπουν την εμπόλεμη ζώνη συγκλονίζουν και αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την φρίκη του πολέμου.

Μαρτυρία Έλληνα που επέστρεψε από την εμπόλεμη ζώνη

Μια τέτοια είναι του Περικλή Παπαδόπουλου, μουσικού στο επάγγελμα, ο οποίος βρέθηκε στο Ισραήλ και επέστρεψε σώος στην Ελλάδα.

«Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος ήμασταν στη Βηθλεέμ. Αρχικά μας ξύπνησε αυτός που έχει το ξενοδοχείο επειδή δεν ακούσαμε καθόλου τις σειρήνες και μας είπε ότι πέφτουν ρουκέτες. Με σειρήνες πολέμου και ρουκέτες να πέφτουν πολύ κοντά, υπήρχε ένας μικρός πανικός», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega.

Η πρώτη αντίδραση του ίδιου και των συναδέλφων του ήταν να επικοινωνήσουν με τις διπλωματικές Αρχές προκειμένου να λάβουν οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις τους.

«Τη δεύτερη μέρα βλέπαμε απέναντι να καίγονται χωριά και ακούγαμε πυροβολισμούς. Μιλήσαμε με την πρεσβεία, μας είπαν ότι υπάρχει μία πτήση, ρωτήσαμε αν μπορούμε να μετακινηθούμε και μας είπαν ”δεν ξέρουμε”. Δεν είχαμε κάποια βοήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως συμπληρώνει ο ίδιος:

«Την τρίτη ημέρα αποφασίσαμε από μόνοι μας ότι πρέπει να φύγουμε. Ξαναπήραμε τηλέφωνο την πρεσβεία να ρωτήσουμε αν είναι ανοιχτά τα check points, μας είπαν ότι δεν ξέρουν και πήραμε την απόφαση να φύγουμε».

«Πάμε και όπου βγει»

Όπως ο ίδιος περιγράφει, η διαδρομή μέχρι να φτάσουν στα σύνορα με την Ιορδανία για να φύγουν από εκεί, ήταν περιπετειώδης με ρουκέτες να πέφτουν συνεχώς.

«Αυτό που συναντήσαμε ήταν Ισραηλινοί στρατιώτες, δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Κάναμε ωτοστόπ και μας πήρε μια Παλαιστίνια κοπέλα που περνούσε με τη μητέρα της. Μας πήγαν στην Ιερουσαλήμ σε ένα ξενοδοχείο, ξανακαλέσαμε την πρεσβεία, μας ρώτησαν τι θα κάνουμε, δεν υπήρξε ποτέ σαφής οδηγία. Πήραμε ένα μίνι βαν και πήγαμε στα σύνορα της Ιορδανίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως λέει ο μουσικός, η απόφαση «πάμε και όπου βγει» τελικά τους οδήγησε σώους πίσω στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.