Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν; – Δεν συζητάμε το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου λέει η Τεχεράνη

Ο εμπλουτισμός ουρανίου στους όρους που θέτουν οι ΗΠΑ

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν; – Δεν συζητάμε το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου λέει η Τεχεράνη

Ο σημερινός, τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ήταν «πιο σοβαρός» από τους προηγούμενους, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί μιλώντας στην κρατική ιρανική τηλεόραση.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ πιο σοβαρές και σαφείς σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους γύρους», είπε ο Αραγτσί, σημειώνοντας ότι συζητήθηκαν «λεπτομερώς» ορισμένα θέματα ενώ όπως τόνισε ΗΠΑ και Ιράν «κατανοούν πλέον καλύτερα η μία χώρα τις απόψεις της άλλης», είπε.

Ωστόσο ο Αραγτσί είπε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο, αν και είναι ανοιχτή στον περιορισμό «της ποσότητας» με στόχο «την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου «δεν είναι διαπραγματεύσιμο» και η Τεχεράνη «δεν θα συμβιβαστεί» με μια τέτοια πρόταση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ομάν Μπαντρ Αλμπουσάιντι, που διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, χαρακτήρισε «χρήσιμες και πρωτότυπες» τις ιδέες που τέθηκαν στο τραπέζι και αυτό «αντικατοπτρίζει τη βούληση να καταλήξουν σε μια «έντιμη συμφωνία».

Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών, ο πέμπτος στη σειρά, για γίνει αφού οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συμβουλευτούν προηγουμένως τις ηγεσίες τους, πρόσθεσε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Οι ΗΠΑ θέτουν το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου ως κορυφαία προτεραιότητα προκειμένου οι διαπραγμςτ6ύσεις να έχουν θετική κατάληξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.