ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ενοχλημένοι στο Κίεβο από την «αντι-ουκρανική ρητορική» του Βίκτορ Όρμπαν

Ο Ούγγρος πρεσβευτής κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών

Ενοχλημένοι στο Κίεβο από την «αντι-ουκρανική ρητορική» του Βίκτορ Όρμπαν

Στον πρεσβευτή της Ουγγαρίας διαμαρτυρήθηκε σήμερα το Κίεβο για τα «υποτιμητικά» όπως  λέει σχόλια του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και κάλεσε τη Βουδαπέστη να σταματήσει αυτό που αποκάλεσε «αντι-ουκρανική ρητορική».

Ο Ούγγρος πρεσβευτής κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, αφού ο εκπρόσωπός του δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Όρμπαν είχε πει σε δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία είναι μια ουδέτερη ζώνη και τη συνέκρινε με το Αφγανιστάν.

Στον πρέσβη Ίστβαν Ιζντγιάρτο επιδόθηκε «έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

«Τονίστηκε στον Ούγγρο διπλωμάτη ότι η αντι-ουκρανική ρητορική, η οποία ακούγεται από την ουγγρική ηγεσία εδώ και πολύ καιρό, είναι απολύτως απαράδεκτη και προκαλεί σοβαρή ζημιά στις ουκρανο-ουγγρικές σχέσεις».

Το υπουργείο πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του: «Η ουγγρική πλευρά παροτρύνθηκε να σταματήσει αυτή την αρνητική τάση, προκειμένου να αποφευχθούν ανεπανόρθωτες συνέπειες για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Η Ουγγαρία έχει επικρίνει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.