ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίσημη καταγγελία από Μόσχα: «Έχουμε αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βιολογικά όπλα στην Ουκρανία»

«Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του ινστιτούτου του Χαρκόβου στις εργασίες των Αμερικανών»

Επίσημη καταγγελία από Μόσχα: «Έχουμε αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βιολογικά όπλα στην Ουκρανία»

Ο υποστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των στρατευμάτων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα στοιχεία που έλαβε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν βιολογικά όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μελετά ενεργά αυτές τις οικονομικά σημαντικές μολύνσεις εκτός της εθνικής του επικράτειας σε βιοεργαστήρια που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων των γεωπολιτικών αντιπάλων του. Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν συστατικά βιολογικών όπλων εκτός της εθνικής τους δικαιοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας», είπε ο Κιρίλοφ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι ειδικοί του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατέσχεσαν έγγραφα από ένα εργαστήριο Askaniya-Nova Biosphere Reserve, επιβεβαιώνοντας ότι το Ινστιτούτο Πειραματικής και Κλινικής Κτηνιατρικής του Χαρκόβου έχει εργαστεί σε στρατιωτικά βιολογικά έργα του Πενταγώνου.

«Τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από ένα κτηνιατρικό εργαστήριο του αποθεματικού επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του ινστιτούτου του Χαρκόβου στις εργασίες των Αμερικανών», είπε ο Κιρίλοφ.

Τα έργα στοχεύουν στην αξιολόγηση των συνθηκών υπό τις οποίες η μετάδοση παθογόνων από σημαντικές λοιμώξεις μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη, να προκαλέσει οικονομική ζημιά και να δημιουργήσει κινδύνους για την επισιτιστική ασφάλεια, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Kirillov πρόσθεσε ότι η αυξανόμενη συχνότητα της γρίπης των πτηνών στη Ρωσία προκαλεί ανησυχία στο πλαίσιο μαζικού θανάτου πτηνών λόγω βιολογικών πειραμάτων στην Ουκρανία το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε ότι τα γεγονότα δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούσαν την Ουκρανία ως βάση για την ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.