
Η Σαουδική Αραβία προωθεί τη δημιουργία διεθνούς συμμαχίας με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά τις απειλές των Χούθι για επιθέσεις σε πλοία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με δεκάδες κυβερνήσεις, ενώ η τελική σύνθεση του υπό διαμόρφωση συνασπισμού δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Οι Χούθι είχαν ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου την πρόθεσή τους να επιβάλουν ναυτικό αποκλεισμό στη Σαουδική Αραβία στην Ερυθρά Θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αντίποινα στον αποκλεισμό της Υεμένης, για τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο το Ριάντ.
Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios αποκάλυψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Χάλεντ μπιν Σαλμάν, αδελφό του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σαουδάραβας υπουργός μετέφερε προσωπικό μήνυμα του διαδόχου, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τα κοινά πλήγματα ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας στο Ιράκ εναντίον φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.