Εκλογές το φθινόπωρο. Ό,τι κι αν λένε οι κυβερνητικοί!

Έχει γεμίσει αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Ισραήλ – Μειώνεται ο τουρισμός

Βάζουν περιορισμό στα αεροσκάφη που σταθμεύουν

Έχει γεμίσει αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Ισραήλ – Μειώνεται ο τουρισμός

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η παρατεταμένη παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών ανεφοδιασμού στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ προκαλεί αυξανόμενη πίεση στη λειτουργία του αεροδρομίου και ενδέχεται να οδηγήσει σε καθυστερήσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προειδοποίησε η Αρχή Αεροδρομίων του Ισραήλ με προβλήματα να δημιουργούνται στον τουρισμό της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αμερικανικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού (ιπτάμενα τάνκερ), τα οποία σταθμεύουν στο αεροδρόμιο από την περίοδο του πολέμου με το Ιράν, καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης, περιορίζοντας τον διαθέσιμο χώρο για τα πολιτικά αεροσκάφη.

Η Αρχή Αεροδρομίων επισημαίνει ότι η παρουσία των στρατιωτικών αεροσκαφών δημιουργεί ένα «φαινόμενο ντόμινο», το οποίο επηρεάζει τον ρυθμό εξυπηρέτησης στο έδαφος και, κατ’ επέκταση, τα προγράμματα των πτήσεων.

Όπως τονίζεται, οι επιπτώσεις γίνονται ιδιαίτερα αισθητές κατά την κορύφωση της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου, όταν το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν λειτουργεί με πρωτοφανή επιβατική κίνηση και εξυπηρετεί καθημερινά πολύ μεγάλο αριθμό πτήσεων.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ακόμη και μια μικρή καθυστέρηση μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία, να ανατρέψει τον προγραμματισμό των ταξιδιωτών και να οδηγήσει σε πολύωρη αναμονή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όριο στα στρατιωτικά αεροσκάφη

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην πολιτική αεροπορία, το υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ έχει αποφασίσει να περιορίσει σε 20 τον αριθμό των αμερικανικών αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού που μπορούν να σταθμεύουν ταυτόχρονα στο αεροδρόμιο.

Η Αρχή Αεροδρομίων διαβεβαιώνει ότι, σε εφαρμογή σχετικής οδηγίας της υπουργού Μεταφορών Μίρι Ρέγκεβ, το προσωπικό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστούν οι ακυρώσεις πτήσεων και να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του αεροδρομίου.

Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι να διατηρηθεί η συνέχεια των αεροπορικών επιχειρήσεων, ώστε όλες οι πτήσεις να μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται με ασφάλεια, παρά τις αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.