ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ευρωπαϊκή Ένωση: 65 ευρωβουλευτές ζητούν την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ

Με επίσημη επιστολή προς τον Σαρλ Μισέλ

Ευρωπαϊκή Ένωση: 65 ευρωβουλευτές ζητούν την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ

Ομάδα από 65 ευρωβουλευτές, συνυπέγραψαν επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ζητώντας την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου για να συζητηθούν οι συνέπειες της ισραηλινής εισβολής στη Ράφα και να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Η επιστολή επισημαίνει τις «πρωτοφανείς ανθρωπιστικές συνέπειες» της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης στη Ράφα, όπου βρίσκονται 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, λόγω της απουσίας αξιόπιστου σχεδίου εκκένωσης και της προηγούμενης στοχοποίησης των «ασφαλών» και «ανθρωπιστικών ζωνών».

Το κλείσιμο των διαβάσεων Ράφα και Κερέμ Σαλόμ, που αντιστοιχούν στο 70% των παραδόσεων βοήθειας στη Γάζα, επιδεινώνει την ήδη δυσχερή κατάσταση.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη καταδικάσει την επίθεση και έχουν καλέσει την ισραηλινή κυβέρνηση να αποφύγει την εκτέλεσή της.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Επιτροπής, χαρακτήρισε την επίθεση «εντελώς απαράδεκτη» και προειδοποίησε για ευρωπαϊκή αντίδραση σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί.

Με την επιστολή τους, οι ευρωβουλευτές από τα κόμματα των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων καλούν την πρόεδρο να δράσει σύμφωνα με τις υποσχέσεις και να συγκαλέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη λήψη μέτρων που θα επιβάλλουν τη συμμόρφωση του Ισραήλ με το διεθνές δίκαιο και τα προσωρινά μέτρα του ΔΔΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιστολή απεστάλη επίσης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στον Ζοσέπ Μπορέλ, Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.