ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Εύσημα Κρεμλίνου στην Τουρκία: «Είναι το πιο κυρίαρχο κράτος του ΝΑΤΟ»

Οι δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ

Εύσημα Κρεμλίνου στην Τουρκία: «Είναι το πιο κυρίαρχο κράτος του ΝΑΤΟ»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω της στάσης που έχει κρατήσει στο θέμα της Ουκρανίας. 

Οπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Πεσκόφ είπε ότι: «Η Τουρκία έχει γίνει το πιο κυρίαρχο κράτος του NATO, ειδικά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι άριστες και ο (Τούρκος πρόεδρος) Ερντογάν είναι ένας μεγάλος και ισχυρός πολιτικός ηγέτης. Μπορεί η Ρωσία και η Τουρκία να έχουν διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα σημεία, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να μην καταλαβαίνουν πλήρως η μία την άλλη, αλλά η σχέση μας είναι κυρίαρχη και βασίζεται σε αμοιβαία συμφέροντα».

Στη συνέχεια, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες προχωρούν στην ανάπτυξη μεγάλων οικονομικών έργων και προγραμμάτων, ενώ έχει μεγάλη οικονομική σημασία το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, γι’αυτό και οι δύο χώρες συνεχίζουν τον εποικοδομητικό διάλογο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι πολύ πολύτιμο. Αποδίδουμε μεγάλη αξία σε αυτό. Είμαστε ευχαριστημένοι που ο Ερντογάν βρήκε τη δύναμη να υπερασπιστεί και να ακολουθήσει τα συμφέροντά του, τα συμφέροντα της χώρας του, και δεν ακολουθεί την mainstream «γραμμή» (όπως η Ευρώπη). Η Τουρκία ήταν πάντα μια αρκετά μεγάλη περιφερειακή δύναμη και έχει την πολυτέλεια να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.